Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

"Protřelý dealer" koupil místo pervitinu sůl

Kriminalisté během týdne dopadli tři dealery pervitinu, dva skončili ve vazbě

6. června 2023 15:39 , aktualizace 15:39

Drogy Vazba Zadržení pachatele


     Několik měsíců sledovali kriminalisté činnost tří dealerů, kteří si opatřovali pervitin a dále ho prodávali nebo sami užívali. V polovině května pak policisté nashromáždili dostatek důkazů, aby provedli realizace, při které během jednoho týdne všechny tři dealery z Tachovska zadrželi.

     "Pětačtyřicetiletý muž na blíže nezjištěném místě nakupoval pervitin několikrát týdně a distribuoval ho minimálně sedmnácti dalším osobám. Pervitin měl u sebe i v době zadržení, které proběhlo 16. května letošního roku. Při následné domovní prohlídce vydal zadržený digitální váhu, kterou používal k vážení drog," popsala tisková mluvčí policie s tím, že policejní komisař sdělil muži obvinění z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále také z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože bylo šetřením zjištěno, že opakovaně řídil motorové vozidlo, ačkoliv měl uložen planý zákaz řízení všech motorových vozidel.
     Vzhledem k mužově trestní minulosti podal policejní komisař návrh na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval.

     Dalšími zadrženými byli o necelý týden později třiatřicetiletá žena a její dvaatřicetiletý partner, kteří prodávali pervitin nejméně dalším deseti lidem.
     "Žena se svým partnerem si opatřovali drogu za účelem dalšího prodeje i pro vlastní potřebu. Společně byli zadrženi 23. května a při domovní prohlídce žena vydala funkční digitální váhu, kterou dle všeho používala k vážení pervitinu," uvedla mluvčí policie.
     Ukázalo se také, že ženin partner zřejmě nebyl tak protřelým kriminálníkem, za jakého se měl. "Muž vydal jedno balení bílé látky, kterou původně zakoupil jako pervitin, poté však zjistil, že se jedná o sůl," doplnila mluvčí policie.
     I tuto dvojici policejní komisař obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a jelikož žena byla již za stejný skutek v minulosti odsouzena a v současné době se nachází ve zkušební době, vyhověl soud návrhu policejního komisaře a rozhodl o jejím umístění do vazby.

Foto PČR





Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.