Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Čtyři muži na fotbale napadli a okradli Kosovana

AKTUALIZACE: Rvačky a kvůli fotbalu v Plzni kolabovala doprava

14. listopadu 2019 18:53 , aktualizace 22:57

Doprava Fanoušci

20,30  Čtyři čeští fanoušci přepadli a okradli fanouška Kosova. "Naběhli na něj fakt dost tvrdě a strhli mu něco z těla, viděl jsem to na pár metrů. Okamžitě tam běželi policisté a ten co to udělal, tu ukradenou věc hodil přes plot na zaparkovaný autobus, bylo to něco myslím látkového, možná vlajka nebo nějaké oblečení, to jsem neviděl přesně," uvedl nám svědek.
     Pachatele okamžitě zajistili policisté z pořádkové jednotky. Mluvčí policie nám telefonicky potvrdila zadržení čtyř mužů ve věku 20 let, 21 let, 35 let a 20 let. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchaní trestného činu výtržnictví a trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Zadržení muži skončili v policejní cele.

19.50  Další incident proběhl vedle restaurace Lékárna na náměstí Republiky.

19.20  Došlo ke rvačce několika osob v Rooseveltově ulici. Policie ve velmi krátké době incident ukončila, na místě zadržela asi šest osob a jeden fanoušek skončil v péči ZZS s řeznou ranou na ruce. Podle našich informacích šlo o fanoušky z Brna.

Po Plzni se fanoušci pohybují ve skupinkách a často maskováni kuklami. Překvapivě jde nejčastěji o fanoušky Slavie a pak z Brna. Fanoušci Kosova jsou již před stadionem

17,45     "V případě narušení veřejného pořádku jsme připraveni okamžitě a efektivně zasáhnout," uvedla nám mluvčí policie s tím, že zatím k tomuto ale nenastal důvod. "V Plzni nedochází v současné době k narušování veřejného pořádku. Kolabuje však doprava. Plzeň je špatně průjezdná, tvoří se kolony. Žádáme občany a fanoušky, aby respektovali pokynů policistů, parkovali na místech k tomu určených, a pokud je to možné, aby se vyhnuli jízdě přes centrum, ale zvolili objízdné trasy."

Původní článek

     Dnes po celé Plzni probíhá veliké policejní bezpečnostní opatření v souvislosti s fotbalovým utkáním mezi reprezentačními mužstvy České republiky a Kosova, které proběhne v Doosan Aréně v Plzni.
     Policie očekává, že by během zápasu mohlo dojít ke konfliktům. Problémy totiž byly i před prvním vzájemným utkáním v Prištině na začátku září, kdy byla v Kosovu zadržena necelá desítka našich fanoušků, kteří u sebe měli srbskou vlajku a transparent s nápisem Kosovo je Srbsko, což je pro Kosovany zvláště silná urážka, protože Srbsko považuje tuto republiku za své území a stále na ni vznáší nároky. U fanoušků byl dále nalezen dron, pyrotechnika a nože. Zřejmě v reakci na tuto událost měli kosovští utras ještě před zápasem v Prištině ve městě napadnout několik českých fanoušků, přičemž jednoho měli srazit na zem a zkopat.
     Na dodržování bezpečnosti dohlížejí mimo jiné i policisté pořádkové jednotky. Bezpečnost a plynulost silničního provozu budou zajišťovat hlídky dopravní policie. Do policejního opatření byli nasazeni mimo jiné členové antikonfliktního týmu a policisté z oddělení služební kynologie se služebními psy, policisté z oddělení služební hipologie se služebními koňmi, nad městem létá policejní vrtulník a nasazeno je také mobilní monitorovací centrum. Pod dohledem policistů jsou samozřejmě i všechny příjezdové cesty do Plzně.
     Kromě plzeňské pořádkové jednotky opatření zúčastní i policisté z pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje a z pořádkové jednotky Karlovarského kraje.

     "V případě narušení veřejného pořádku jsme připraveni okamžitě a efektivně zasáhnout," uvedla nám mluvčí policie s tím, že zatím k tomuto ale nenastal důvod. "V Plzni nedochází v současné době k narušování veřejného pořádku. Kolabuje však doprava. Plzeň je špatně průjezdná, tvoří se kolony. Žádáme občany a fanoušky, aby respektovali pokynů policistů, parkovali na místech k tomu určených, a pokud je to možné, aby se vyhnuli jízdě přes centrum, ale zvolili objízdné trasy."



Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.