Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Osmiletá Julia je nalezena!

Téměř třídenní pátrání bylo završeno úspěchem! Gratulujeme všem, kteří pátrali!

12. října 2021 14:02 , aktualizace 16:27

Pátrání

3. den pátrání - úterý

  • 10,00 h  Stále pokračuje pátrání po pohřešované dívce a okolí Čerchova propátrávají desítky policistů a hasičů. Policisté v souvislosti s pátráním po pohřešované dívce žádají všechny občany, kteří se v neděli 10. října mezi třetí a sedmou hodinou odpoledne pohybovali na Čerchově a v jeho okolí, aby kontaktovali linku tísňového volání 158.
  • Téměř třídenní pátrání bylo završeno úspěchem! Holčička byla jen před pár minutami nalezena nedaleko České Kubice živá a je předávána záchranářům. Gratulujeme a děkujeme všem, kteří pátrali a připravujeme podrobnosti.


Podrobnosti nalezení dívenky:

Osmiletou Julii našel hajný Martin Semecký

Osmiletou Julii našel hajný Martin Semecký

12. 10. 2021, 15:34, aktualizace 12. 10. 2021, 22:37

"Ležela uprostřed lesa v trávě, když jsem ji viděl, měl jsem ohromnou radost!"



2. den pátrání - pondělí

  • 8,00 h  Přes veškeré úsilí se bohužel dívenku nepodařilo do současné doby nalézt, pátrání samozřejmě probíhalo celou noc. Ráno se vyměnili lidé, kteří jsou do pátrání zapojeni, a záchranné složky pokračují dál. „S negativním výsledkem jsme propátrali trasu, na které se měla rodina s dívkou pohybovat a v současné době se stanoví další perimetr pro pátrací akci. I nadále spolupracujeme s kolegy ze Spolkové republiky Německo a pomáhá nám i řada hasičů. V pátrání budeme samozřejmě pokračovat s maximálním nasazením i nadále,“ uvedla dnes ráno mluvčí policie.


  • 12 h  Pátrání stále pokračuje. Mluvčí policie opakovaně uvádí, že vzhledem k rozsáhlé pátrací akci a nasazených sil i prostředků prozatím nepotřebují dobrovolníky.  "Ze strany české policie je v tuto chvíli do pátrací akce nasazen maximální počet sil a prostředků. Do akce se zapojili policisté ze služby pořádkové i dopravní policie, služební kynologie, policisté z pořádkové i zásahové jednotky, do pátrání je zapojen i vrtulník s termovizí. Pátrací akce se účastní profesionální i dobrovolní hasiči, zástupci strážců NP a CHKO Šumava a lesníci Městských lesů Domažlice," doplnila ještě mluvčí.
  • 17,00 h  Stav je bohužel stále stejný, pátrání po dívce neustále pokračuje.
  • 20,00 h  "V pátrací akci budeme pokračovat i v nočních hodinách s tím, že dojde k prostřídaní policistů, kteří jsou do pátrání zapojeni. Provedli jsme prohlídky míst, kde by se dívka mohla nacházet, bohužel zatím vše s negativním výsledkem. Pátrání věnujeme maximální pozornost," uvedla před pár minutami mluvčí policie.

1. den pátrání - neděle večer

Julia Sleegers

Datum narození 29.3.2013
Pátrání vyhlášeno 10.10.2021
Státní příslušnost Německo
Výška 120 až 130 cm

     Před pár desítkami minut začala poblíž Capartic velká pátrací akce po po teprve osmileté holčičce (policie původně uváděla věk šest let, nyní již opraveno). Capartice jsou velmi malá vesnice, část městyse Klenčí pod Čerchovem, ležící v okrese Domažlice. Na místě jsou v tuto chvíli desítky profesionálních i dobrovolných hasičů, a samozřejmě i policistů.

     Pátrání je česko-německé, protože dívenka je Němka. "Do pátrací akce jsou momentálně nasazené všechny dostupné síly a prostředky včetně policejního vrtulníku a pátráme v okolí s maximálním nasazením. Dívka měla mít na sobě oblečenou bundu modré barvy, rifle a na nohou červené boty," uvedla mluvčí policie. Podle informací z místa byli rodiče s dívenkou a jejími sourozenci na výletě, v lese si společně hráli a během odpoledne se dítě ztratilo.

     Velitelství je zřízeno na Čerchově, hasiči a policisté v rojnicích stále procházejí přilehlé lesy a nad nimi létá vrtulník s termovizí. Z německé strany hranic pak lesy prohledává německá policie, horská služba a hasiči. Aktuálně je na místě teplota -1 stupeň.

Aktualizace:

  • 20,30 h  hasiči uvedli, že v tuto chvíli je na místě již šest hasičských jednotek
  • 21,25 h  policie opravila informaci o věku dítěte, nyní uvedla, že holčičce je osm let
  • 21,30 h  na desítky dotazů, zda mají jet na místo i dobrovolníci, policie odpovídá: "Moc děkujeme za zájem i iniciativu, nicméně v současné době máme v terénu dostatečný počet sil i prostředku a s ohledem na bezpečnost a zdraví ostatních, kteří by se do pátrací akce chtěli zapojit, bychom uvítali, aby tak v tuto chvíli raději nečinili. V případě, ze by se situace změnila, určitě se ozveme a pomoc rádi uvítáme. Nicméně, jak jsem již psala, všem velké díky za angažovanost," uvedla mluvčí policistů.
  • 21,58 h  doplněno foto a jméno dítěte
  • 22,10 h  z Německa dorazili další psovodi
  • 23,20 h  teplota na místě klesla na -3, fouká ale vítr, takže pocitová je daleko nižší
  • 00,01 h  jsme na místě s policisty a hasiči, jejich snaha je obdivuhodná a nasazení obrovské, bohužel stále bez úspěchu.


 


Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.