Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Hromadná dopravní nehoda u Plzně

Hlavní tah z Klatov do Plzně je u Litic zcela uzavřen

25. listopadu 2022 08:11 , aktualizace 13:11

     Dnes ráno kolem čtvrt na osm došlo k hromadné dopravní nehodě celkem osmi osobních vozidel na silnici č 27 vedoucí z Klatov do Plzně, u sjezdu na Litice. Z místa bylo hlášeno možné zranění více lidí, takže k nehodě samozřejmě okamžitě vyjely všechny záchranné složky.

     Po příjezdu záchranných složek na místo se ukázalo, že jde o tři dopravní nehody těsně u sebe, při první se střetla dvě osobní auta, šlo ale o drobný střet, při druhé nehodě se střetla Škoda a Toyota a při třetí Seat, Audi, Honda a Dacia. Hasiči zajistili místo nehody, asistovali záchranářům při ošetřování zraněných, provedli protipožární opatření a likvidaci uniklých provozních kapalin pomocí sorbentu.
     Záchranáři na místo vyslali dva vozy RZP, tedy sanitky, a jeden vůz RV s lékařem. Dle prvotních informací z místa měly být do nemocnice transportovány dvě osoby.

     Dopravní policisté pracují na místě, komunikace je ve směru na Plzeň uzavřena. Objízdná trasa vede přes obec Litice, Radobyčice, Výsluní. Čekáme na zprávu policie a poté budeme aktualizovat.

Aktualizace:

     Záchranáři do Fakultní nemocnice Plzeň na Akutní příjem transportovali ženu narozenou v roce 1986 a muže narozeného v roce 1978. Podle mluvčí by oba měli mít naštěstí jen lehčí zranění.

Celý popis nehody, respektive nehod

     Celá série celkem tří nehod začala tak, že za sjezdem na Litice zastavil řidič dodávky, kterému došlo palivo. V rámci mlhy a silného provozu se pak na úrovni stojící dodávky lehce střetly dva osobní vozy, přičemž došlo k poškození zrcátka jednoho z nich. Tato nehoda se obešla bez zranění a byla vyřešena na euroformulář.

     Ve stále houstnoucím provozu pak došlo ke střetu vozů Škoda a Toyota dvou starších řidičů, který se také obešel bez zranění, ještě více ale zkomplikoval průjezd místem a ve směru od Klatov se začala tvořit kolona.

     V této koloně po chvíli došlo ke třetí, nejvážnější, dopravní nehodě. "Řidič vozu Honda narozený v roce 1982 jel po silnici I/27 ve směru od Klatov na Plzeň, z důvodu situace v silničním provozu začal brzdit, ale do jeho automobilu narazila řidička narozená v roce 1986 s vozem Seat Toledo, která jela za ním. Následkem nárazu došlo k odražení vozu Honda na vůz Dacia stojící před ním," popsala tisková mluvčí policie první část této nehody.
      Řidička Seatu vystoupila z vozu a vyrazila se podívat, zda řidiče Hondy nebo dva Poláky cestující v Dacii nezranila, v tu chvíli ale do jejího vozu najelo další auto.
      "Do Seatu narazil vůz značky Audi řízený mužem narozeným v roce 1978, následkem čehož bylo vozidlo Seat odmrštěno na již havarované vozy a navíc se střetlo s řidičkou Seatu," dokončila mluvčí policie s tím, že u řidičů byly provedeny dechové zkoušky s negativním výsledkem, u řidičky nebylo možné vzhledem k utrpěnému zranění dechovou zkoušku provést a byl proto nařízen odběr krve. 

      Provoz byl jedním pruhem obnoven až před jednou hodinou odpoledne.


 


Optika Ofitop

Oční optika pro děti a dospělé - nadstandardní péče o Váš zrak.