Hromadná dopravní nehoda uzavřela hlavní tah z Plzně do Klatov

A vše začalo tím, že jednomu autu za jízdy upadlo kolo...

Autor: Jana Holá neděle 12. května 16:21 , aktualizace 19:03

Doprava Nehody

Partner článku – Ecocity taxi


     Dnes odpoledne po půl druhé došlo na silnici mezi Přešticemi a Lužany k hromadné dopravní nehodě, respektive přesněji řečeno k sérii těsně po sobě jdoucích nehod.

     Z místa bylo hlášeno, že dopravní nehody se měli účastnit dva motocyklisté a tři auta, takže pochopitelně vyjely všechny záchranné složky.

     Hasiči zajistili místo nehody, poskytli první pomoc zraněnému motorkáři, provedli protipožární opatření a po dobu zásahu záchranných složek uzavřeli silnici.

     Naštěstí se ale ukázalo, že následky nehod nejsou tak hrozné, jak se původně zdálo a záchranáři z místa nakonec transportovali pouze muže narozeného v roce 2007 na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň. Mělo jít o jednoho z motorkářů a jeho zranění by dle všeho snad neměla být vážná.

     "Řidič vozidla Škoda Octavia narozený v roce 1983 jel ve směru jízdy od Přeštic na Lužany a během jízdy došlo k odpojení kola z jeho vozu, následkem čehož řidič sjel s vozidlem do silničního příkopu.
     Řidič vozidla Škoda Kamiq narozený v roce 1993 zastavil na místě dopravní nehody a podle dosud zjištěných skutečností za ním jedoucí řidič motocyklu Benelli narozený v roce 2007 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do jeho levé zadní části. Následně motocyklista přejel do protisměru, kde narazil do přední části protijedoucího vozidla Jeep řidiče narozeného v roce 1970.
     K místu dopravní nehody v té době ještě přijížděl řidič motocyklu Sherco narozený v roce 2007, který na situaci zareagoval stržením řízení vlevo a havaroval do levého silničního příkopu.
     Při dopravních nehodách se zranil řidič motocyklu Benelli, který byl převezen do nemocnice k ošetření,"
podrobně nám popsala sérii dopravních nehod mluvčí policie s tím, že dechové zkoušky všech řidičů byly negativní, příčinou a veškerými okolnostmi dopravních nehod se policisté nadále zabývají.

Foto: ilustrační

Ecocity taxi

Není Vám lhostejná příroda? Přejete si cestovat pohodlně a zároveň být šetrní k životnímu prostředí? Ať už preferujete ekologickou nebo luxusní jízdu, s námi máte na výběr. Naše flotila je vybavena moderními a velice komfortními vozy ŠKODA Octavia CNG, ŠKODA ENYAQ iV.