Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Při kontrole kamionu se policisté nestačili divit

Řidič kamionu vyjel bez technické, bez potřebných dokladů a při kontrole navíc ještě nadýchal

15. října 2022 13:55 , aktualizace 14:02

Doprava

     V pondělí 10. října před čtvrtou hodinou odpoledne si policisté na dálnici D6 u Chebu ve směru z Karlových Varů všimli kamionu, u kterého lustrací zjistili, že má jeho návěs téměř rok a půl neplatnou technickou kontrolu a rozhodli se ho proto zastavit.

     Následná kontrola ukázala, že řidič toho má na svědomí podstatně víc. "Při kontrole policisté zjistili, že neplatnou technickou kontrolu má nejen návěs, ale také samotný tahač. Jednačtyřicetiletý řidič navíc nepředložil záznamy o době řízení vozidla, bezpečnostních přestávkách a době odpočinku a měl také neoprávněně vyjmout záznamový list," doplnil mluvčí policie.


     Problém se ukázal i u dechové zkoušky, která vyšla řidiči pozitivní s výsledkem téměř 0,5 promile. Muži byl na místě zadržen řidičský průkaz, byla mu zakázána další jízda přestupková jednání, kterých se řidič dopustil, oznámili dopravní policisté příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. 


 O podstatně více opilém řidiči kamionu jsme psali tento týden také:

Řidič kamionu na dálnici vyrazil s téměř třemi promile

     Na velmi podezřelou jízdu jiného řidiče kamionu upozornil před několika dny policisty řidič kamionu jedoucí po dálnici D5 ve směru od Plzně na Prahu.
     Řidič srbského kamionu totiž kličkoval ze strany na stranu a měl problém se udržet ve svém pruhu. Oznamovatel policisty informoval o nebezpečné jízdě i lokaci až do doby, kdy ho hlídka po vjezdu na čerpací stanici zastavila.



     "Policisté u řidiče nákladní soupravy, který jel ve směru na Prahu, provedli kontrolu spojenou s orientační dechovou zkouškou. Její výsledek byl i pro samotné policisty značně překvapující a nepochopitelný.
     Šestačtyřicetiletý Srb řídil nákladní vůz s návěsem naloženým 17 paletami cihel s téměř třemi promile alkoholu,"
 popsala nám tisková mluvčí policie s tím, že tak vysoká hladina alkoholu se samozřejmě odrazila na jeho schopnostech při řízení, kdy nebyl schopen udržet soupravu v jízdním pruhu a stále přejížděl od odstavného pruhu až do levého jízdního pruhu dálnice.

      Jak následně policisté zadokumentovali, svou nebezpečnou jízdou, kdy v tomto stavu stačil po dálnici ujet čtrnáct kilometrů, tedy mezi 37. a 51. kilometrem D5 směrem na Prahu, ohrozil více jak dvě desítky vozidel, včetně jejich osádek.

      "Opilého řidiče kamionu policisté zadrželi a umístili do policejní cely. Poté, co byl schopen podrobit se procesním úkonům a výslechu k celé věci, mu policisté služby kriminální policie a vyšetřování v Berouně sdělili obvinění z trestného činu Obecného ohrožení podle § 272 odst. 1 trestního zákoníku s trestní sazbou tři až osm let odnětí svobody. Soud v jeho případě akceptoval vazbu, a to z důvodu, aby se trestnímu stíhání nevyhýbal," doplnila tisková mluvčí policie.

     Jak sám obviněný řidič uvedl, večer na odstavném parkovišti vypil půllitrovou láhev vodky a z další láhve ještě asi třetinu. Ráno ale podle svých slov nepociťoval známky opilosti, a proto pokračoval v jízdě do místa určení. Se sedmnácti paletami cihel, které naložil v Belgii, mířil do Kosovské Mitrovice.

     Zřejmě jen díky reakci řidiče, který cizincovu nebezpečnou jízdu oznámil, a okamžitému řešení situace policisty z dálničního oddělení Rudná, nedošlo k žádným závažným kolizím.


Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.