Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Kvůli autu začal střílet na seniory, teď mu hrozí i vězení

Neuvěřitelný případ střelby vzduchovou zbraní nyní řeší plzeňští policisté

9. srpna 2017 10:36 , aktualizace středa 6. prosince 21:18

Alkohol Zadržení pachatele Zbraně

     Včera ráno vyrazil pár seniorů, muž a žena v požehnaném věku 67 a 75 let, na brigádu v Plzni na Doubravce, kde sekají trávníky. Tato brigáda jim jednak vydělá nějakou tu korunu k důchodu, ale také mohou být mezi lidmi, což je velmi moc těší.

     Vše se odehrálo před devátou ráno v ulici Mohylová, když senioři sekali trávu sekačkou u místní novostavby. Na seniory nejprve vyběhl z domu muž, že prý tráva znečistila jeho vozidlo. Muž chtěl po seniorech, aby přestali sekat, že mu mohou auto poškodit, ti ale vysvětlili, že se tráva posekat musí a chtěli pokračovat v zadané práci.
     Muž se vrátil domů, pokud byste čekali, že pro klíčky od vozidla, aby s vozem popojel a umožnil posečení trávy, mýlíte se. Muž si šel pro vzduchovou zbraň a na seniory začal rovnou střílet. Nikoli však varovně, ale mířil přímo na takto staré lidi a dokonce jednoho z nich dvakrát zasáhl, takže starý člověk skončil na ošetření v nemocnici.
     "Po předchozí slovní rozepři mezi podezřelým 37letým mužem a pracovníky ve věku 67 a 75 let, kteří sekali trávu na sekacích strojích, došlo ke střelbě ze vzduchové zbraně ze strany podezřelého muže. V případu byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví. V případě pravomocného odsouzení může podezřelému muži hrozit trest odnětí svobody až 3 roky," uvedla mluvčí policie.

Foto: z místa, trávník senioři už samozřejmě nedosekali