Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Zbití a okradení pětasedmdesátiletého seniora v centru Plzně

"Napadený starý pán krvácel z obličeje a byl v šoku," popsali svědci na místě

19. dubna 2021 16:00 , aktualizace 19:16

Loupež Městská policie Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical

     O zvláště brutální loupeži, ke které došlo v noci ze čtvrtka na pátek před půlnocí a při které pachatel neváhal zbít a okrást pětasedmdesátiletého seniora, jsme vás již informovali v pátek. Také jsme slíbili, že přineseme aktualizaci.

Aktualizace:
     Pachatel z kapsy bundy zbitého seniora odcizil peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí, platební kartou a z místa utekl. Poté, co byl pachatel městskou policií zadržen, byla u něj tato peněženka nalezena. "Policejní komisař obvinil šestatřicetiletého muže ze zvlášť závažného zločinu loupež v souběhu s přečinem neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. V případě prokázání viny mu nyní hrozí až deset let za mřížemi," uvedla mluvčí policie.

Původní článek

     V podchodu Plzni na autobusovém terminálu Šumavská došlo k přepadení a zmlácení seniora z Klatovska narozeného v roce 1946. Pachatel měl během loupeže svou oběť bít pěstmi do hlavy, břicha a hrudníku, pak se zmocnit jeho věcí a začít utíkat směrem k Americké třídě. 
     Vše zpozorovala hlídka strážníků městské policie, která podezřelého muže narozeného v roce 1984 při útěku dopadla a zadržela. Napadený muž krvácel z obličeje a byl v šoku, takže mu strážníci poskytli první pomoc a přivolali záchranáře. Napadený senior utrpěl zranění, se kterými musel být transportován do nemocnice.
     Na místo vyjeli policisté, kteří u podezřelého nalezli věci patřící oběti a následně poté dorazili i kriminalisté, kteří si celý případ převzali. 

Foto: MP Plzeň

 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.