Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Na děti zaútočil teleskopickým obuškem

Na Borech si útočník vyhlédl mladistvého a nezletilou, na Slovanech o dvě hodiny později pak dalšího mladistvého

15. srpna 2022 13:46 , aktualizace 14:01

Partner článku – Alfa Tactical

     Minulý týden ve středu kolem deváté hodiny večer došlo v Plzni na Borech u nové točny autobusů v Dobřanské ulici k velmi brutální loupeži. Mladý muž si zde vyhlédl teprve šestnáctiletého chlapce a čtrnáctiletou dívku, a požadoval po nich vydání mobilního telefonu. 

     Když děti telefon vydat nechtěly, útočník neváhal, napadl je teleskopickým obuškem a chlapce několikrát udeřil do hlavy i do rukou. Poté se telefonu zmocnil z místa utekl.

     Pouze o dvě hodiny později si tento pachatel vybral další oběť a opět mladistvého chlapce. Tomu začal vyhrožovat stejným způsobem na zastávce MHD na Slovanech v ulici Milady Horákové a tentokrát po něm chtěl peníze.
     Napadený ve strachu vydal sto korun, v tomto případě tak k jeho napadení nedošlo a pachatel z místa opět utekl.

     Vzhledem k tomu, že se v tu chvíli ještě neznámý pachatel dopustil hned dvou loupeží, které náš trestní řád považuje již za zločiny, vyšetřování si na místě převzali kriminalisté a po útočníkovi začali intenzivně pátrat.
      "Díky skvělé operativní činnosti plzeňských policistů se podařilo pachatele brzy vypátrat a usvědčit. Policejní komisař ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství police Plzeň zahájil trestní stíhání jednadvacetiletého muže z Plzeňska, kterého obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a zločinu vydírání," uvedla mluvčí policie s tím, že v případě prokázání viny hrozí obviněnému muži až deset let odnětí svobody. 

     Ačkoli kriminalisté samozřejmě pro tohoto pachatele požadovali vzetí do vazby, soudce měl jiný názor a obviněný muž je vyšetřován na svobodě.

Foto: Policie ČR

 


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.