Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Pachatel vláčel ženu po schodech, ta zoufale křičela o pomoc, ala tašku s penězi nepustila

Šestačtyřicetiletý pachatel neváhal přepadnout ženu v jejím vlastním bytě

20. září 2022 10:04 , aktualizace 10:04

Partner článku – Alfa Tactical

     Minulý týden došlo v Chodově k poměrně brutální loupeži. Pachatel si vytipoval ženu, o které se domníval, že bude mít dost peněz a vyrazil za ní domů, kde věděl, že bude sama.

     Muž vstoupil do panelového domu, vyjel do šestého patra, kde žena bydlí a zaklepal na dveře jejího bytu.
     Poté, co jednačtyřicetiletá žena otevřela dveře, muž měl připravenou historku, že shání telefonní číslo na jejího manžela kvůli pracovní nabídce. Žena pachateli umožnila vstup na chodbu bytu a odešla do kuchyně napsat telefonní kontakt. Když přišla zpět na chodbu a předávala mu lístek s telefonním číslem, uviděla, že muž mezitím vzal tašku s finanční hotovostí, která se nacházela v bytě.
     "Žena se následně s mužem začala o tašku přetahovat. Šestačtyřicetiletý muž se snažil ženu odstrčit a z bytu utéct, což se mu povedlo. Žena se ale tašky stále držela, a tak ji táhl po schodech až do mezipatra, kde se napadená tašky pustila. Toho útočník využil a utekl z domu, kde měl nastoupit do vozidla a z místa odjet," podrobně popsal loupež mluvčí policie.

     Napadená žena samozřejmě vše okamžitě oznámila policistům. Vyšetřování si na místě převzali kriminalisté, jejich technik zajistil všechny dostupné stopy i kamerové záznamy z okolí a po pachateli se rozběhlo intenzivní pátrání.
     Díky skvělé operativní činnosti kriminalistů byl pachatel během několika dní vypátrán a dopaden. "Kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže ze Sokolovska, které ho obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně sto třicet tisíc korun," dokončil mluvčí policie s tím, že v případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let. 

Aktualizace:

20. 9.  Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Foto: Ilustrační


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.