Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Zraněný motorkář na louce ležel několik hodin

Pro podchlazeného muže se zraněním hlavy musel vzlétnout vrtulník LZS

5. dubna 2023 15:46 , aktualizace 15:49

Alkohol Nehody Záchranáři


     V noci na dnešek před devátou hodinou došlo na poli mezi Hradištěm a Boříkovy na Klatovsku k havárii motorkáře jedoucího na terénním motocyklu. Z místa bylo hlášeno jeho možné vážné zranění, takže k nehodě mimo pozemních záchranných složek vzlétl i vrtulník LZS.

     Muže, který utrpěl zranění hlavy a na louce dle všeho ležel již delší dobu, takže byl i podchlazený, záchranáři za asistence hasičů naložili na nosítka a po prvotním ošetření přenesli k vrtulníku Letecké záchranné služby, pro který hasiči před tím zajistili prostor pro přistání.
     "My jsme muže narozeného v roce 1987 letecky transportovali při vědomí se středně těžkým zraněním a podchlazeného do Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín na Urgentní příjem," uvedla nám mluvčí Letecké záchranné služby.

     Podle informací přímo z místa byl zraněný muž pod vlivem alkoholu.

Foto: HZS

 


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.