Foto

Motorkář zemřel při střetu s kamionem

Další nehoda motocyklisty, nyní bohužel tragická

Autor: Petr Novák neděle 16. června 12:45 , aktualizace 13:40

Doprava Nehody Smrt

     Včera jsme končili vážnou dopravní nehodou motorkáře a dnes bohužel další takovou musíme začít.

     Dnes dopoledne krátce po desáté hodině došlo na dálnici D5 ve směru z Plzně na Prahu nedaleko Loděnice na Berounsku k tragické dopravní nehodě, během které se střetl motocyklista s kamionem.

     Na místo sice samozřejmě okamžitě vyjížděly všechny záchranné složky, ale motocyklistovi středního věku se již pomoci nedalo a lékař záchranné služby musel konstatovat jeho smrt. Řidič kamionu vyvázl bez zranění.

     Lékaře záchranky tak musel vystřídat koroner a vyšetřování dopravní nehody si na místě převzali kriminalisté. Doprava na dálnici byla v místě nehody svedena do jednoho jízdního pruhu.

     Mluvčí policie nám uvedla, že příčina, přesný průběh nehody i míra zavinění jednotlivých účastníků je v tuto chvíli stále ještě předmětem probíhajícího vyšetřování.

     Řidič kamionu narozený v roce 1968 měl test na přítomnost alkoholu negativní a u motocyklisty byla nařízena soudní pitva.


Včera večer jsme informovali o této dopravní nehodě: 

Motocyklista nezvládl předjíždění a narazil do protijedoucího vozu

     V sobotu odpoledne po páté hodině došlo mezi Holýšovem a Staňkovem k vážné dopravní nehodě, během které se střetl motorkář s osobním vozem.

      Z místa bylo hlášeno vážné zranění motocyklisty, takže k nehodě okamžitě vyjely nejen všechny pozemní záchranné složky, ale vzlétl i vrtulník letecké záchranné služby z letiště v Líních.

     "Zraněného muže narozeného v roce 1977 jsme letecky transportovali ve vážném stavu a s vícečetnými zraněními na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     Hasiči mezitím zajistili prostor nehody, provedli protipožární opatření a společně s policisty uzavřeli silnici.

     Podle informací z místa k dopravní nehodě došlo tak, že motorkář předjížděl, ačkoli proti němu jelo jiné vozidlo a předjíždění je v tomto místě zakázáno.

     Okolnosti nehody ale na místě stále ještě šetří policisté a na místo byli povoláni i specialisté z firmy Drony SIT, kvůli přesnému zaměření místa nehody.

     "Muž narozený v roce 1977 jel na motocyklu značky Yamaha směrem od Staňkova na Holýšov, kdy pravděpodobně začal předjíždět před ním jedoucí vozidlo a to v době, kdy proti němu již jela řidička vozu Volkswagen narozená v roce 1968. Motocyklista měl na vzniklou situaci nepřiměřeně zareagovat, havaroval a po silnici se i s motocyklem smýkal až narazil do vozu Volkswagen. Po nárazu byl motocykl odmrštěn vlevo mimo silnici a motocyklista doprava," popsala nám nehodu mluvčí policie s tím, že řidička měla test na přítomnost alkoholu negativní a u motocyklisty nešel provést, takže byl nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení.