Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Jeden si v opilosti rozbil hlavu, druhý viděl špióny a bojoval o svůj život

Strážníci měli rušno na palubě Hamburk u nádraží i v Lidické na Lochotíně

Autor: Karel Aleš úterý 5. března 10:41 , aktualizace 10:41

Alkohol Městská policie Záchranáři

Partner článku – Ski klinovec


     V průběhu víkendu strážníci předávali hned dva muže do péče záchranářům.

     K prvnímu případu došlo v sobotu před třetí hodinou odpoledne, kdy strážníci vyjížděli na oznámení o muži, který se na palubě Hamburk u Hlavního vlakového nádraží v Plzni pohyboval zjevně pod vlivem alkoholu nebo drog, vrávoral a sotva se držel na nohou.
     "Operační strážník vyslal na místo hlídku, aby situaci vyřešila a opilce dál monitoroval prostřednictvím městského kamerového systému do příjezdu hlídky. Pětačtyřicetiletý muž ale ještě před příjezdem hlídky zakopl o stůl, upadl a udeřil se do hlavy, přičemž si způsobil krvácivé zranění v obličeji," popsala tisková mluvčí policie.

     Strážníci po příjezdu na místo poskytli muži prvotní ošetření, ale dotyčný velmi silně krvácel z nosu, takže byla na místo přivolána Zdravotnická záchranná služba.
     "Před odjezdem do nemocnice byla u muže provedena dechová zkouška na alkohol, která ukázala, proč se dotyčný jen těžko držel na nohou. Ukázala totiž 3,52 promile. Muže záchranáři transportovali do nemocnice," doplnila mluvčí městské policie. 

     Ke druhému případu vyjížděli strážníci v neděli před pátou hodinou odpoledne do Lidické ulice v Plzni na Lochotíně, kde se měl podle oznamovatelky nacházet zmatený muž.
     Žena na místě strážníkům muže podrobně popsala a uvedla, že se právě přesunul směrem k Bolevecké ulici. Strážníci pak dotyčného za pár okamžiků podle popisu nalezli a zeptali se ho, zda je v pořádku.
     "Jednatřicetiletý muž byl evidentně zmatený a těžko se orientoval v čase i místě. Strážníky dokonce označil za špióny, ale po chvíli se hlídce podařilo muže rozhovorem přesvědčit, že jsou skutečně městští strážníci. Vzhledem ke stavu muže rozhodla hlídka o přivolání Zdravotnické záchranné služby, dotyčný totiž stále opakoval, že nechce zemřít, žádal hlídku, aby ho nezabíjela a prosil, aby mu slíbili, že ho nakonec nezabijí," popsala náročný zásah mluvčí městské policie.

     Přivoláním záchranářů ale celá událost neskončila, muž se totiž náhle rozběhl a začal utíkat směrem ke kolejišti tramvajové trati. Jeden ze strážníků muže okamžitě následoval, ten ale na výzvy k zastavení nereagoval.
     "Strážník muže dostihl a jelikož hrozilo, že způsobí újmu na zdraví sobě nebo někomu jinému a stále utíkal z místa, byla mu přiložena pouta. I tak ale po celou dobu i po příjezdu sanitního vozu kladl muž aktivní odpor. Následně byl za asistence hlídky záchranáři transportován na psychiatrické oddělení do nemocnice," zakončila mluvčí městské policie. 

Foto MP



Ski klinovec

Největší lyžařsky propojený areál v ČR. Přes 31 km sjezdovek všech obtížností. 5 lanovek z toho 3 s oranžovou bublinou. Luxusní večerní lyžování na modré sjezdovce dlouhé 1,5km a s nejnovější lanovkou s vyhřívanými sedadly. Lyžařská škola s dětským parkem s posuvnými pásy v Jáchymově.