Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Video

Další případ nebezpečného předjíždění šetří policie

Bezohledný řidič ohrozil dvě protijedoucí auta, uhýbat musel i předjížděný

9. srpna 2019 16:12 , aktualizace 16:16

Doprava

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Na naší redakci se obrátil další čtenář s dalším případem nebezpečného chování předjíždějícího řidiče. K události došlo ve středu 7. srpna na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary mezi Chotíkovem a odbočkou na Příšov.
     "Předjíždějící řidič bezprostředně ohrozil posádku dvou protijedoucích vozů, jejichž řidiči i předjížděný řidič z jehož kamery je záznam, museli uhýbat na krajnici, aby se vyhnuli střetu. Je děsivé přihlížet agresivitě řidičů, kteří ohrožují život nevinných lidí," napsal nám čtenář.

      Z videa palubní kamery je zřejmé, že řidič vozu BMW si počínal opravdu velice bezohledně a při předjíždění nákladního vozu naprosto ignoroval protijedoucí vozy, jejichž řidiči neměli jinou možnost jak zabránit čelnímu střetu, než vyjet až za krajnici. Ani to by zřejmě nestačilo, kdyby nezareagoval i předjížděný řidič nákladního vozu a nevyjel na krajnici.
     Záznam jsme samozřejmě předali policii, aby nám vysvětlili, čeho přesně se řidič dopustil a co mu za takové chování na silnici hrozí.
     Podle policie se řidič ze Sokolovska provinil proti § 17 Zákona o provozu na pozemních komunikacích, který mimo jiné stanovuje: "Řidič nesmí předjíždět jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích."
     Řidič se tak dle policie dopustil Nedovoleného předjíždění, což je jeden z nejzávažnějších přestupků. Tento přestupek již nelze řešit na místě v příkazním řízení (dříve blokovou pokutou) a bude zahájeno správní řízení, kde řidiči bude odečteno 7 bodů, finanční sankce bude 5.000 - 10.000 korun a bude udělen zákaz řízení na 6 měsíců až 1 rok.
     

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.