Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

"Zastavit bych nestačil a řidič by zřejmě zemřel" popsal řidič kamionu

Nepochopitelným předjížděním riskoval řidič osobního vozu čelní střet s kamionem

25. dubna 2022 18:31 , aktualizace neděle 1. května 19:14

Doprava

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Na naši redakci se obrátil řidič kamionu, který byl v pátek 22. dubna ráno na silnici vedoucí do Karlových Varů nechtěným svědkem velmi nebezpečného chování řidiče, který jel přímo proti němu. 
     Z videa palubní kamery kamionu je zřejmé, že řidič osobního vozu si počínal opravdu velice bezohledně, respektive až sebevražedně, protože při předjíždění nákladního vozu naprosto ignoroval protijedoucí soupravu.

     Řidič kamionu neměl jinou možnost jak zabránit čelnímu střetu, než vyjet až do odstavného pruhu. "Ještě, že je to tam tak široké a neparkovala tam auta jako obvykle. Byl jsem plně naložený a z kopce rozjetý, zastavit bych určitě nestačil a toho řidiče bych velmi pravděpodobně zabil," popsal nám řidič kamionu. 

Výpadek videa
     Bohužel v tuto chvíli řešíme výpadek videí, na opravě se pracuje. Video si zatím můžete přehrát na čelní straně Krimi-Plzeň v odkazu Videa z posledních případů

     Řidič osobního vozu se dle všeho provinil proti § 17 Zákona o provozu na pozemních komunikacích, který mimo jiné stanovuje: "Řidič nesmí předjíždět jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích."
     
Řidič se tak zřejmě dopustil Nedovoleného předjíždění, což je jeden z nejzávažnějších přestupků. Tento přestupek již nelze řešit na místě v příkazním řízení (dříve blokovou pokutou), ale pouze ve správním řízení, kde řidiči může být odečteno 7 bodů a udělena finanční sankce 5.000 - 10.000 korun i zákaz řízení na 6 měsíců až 1 rok.

Video řidič kamionu

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.