Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Nehoda skončila těžkým zraněním, ale i napadením řidičky a útokem na její auto

Vážně zraněného transportovali na Emergency a jeho příbuzné nakonec museli odvézt v poutech

30. ledna 2023 22:29 , aktualizace úterý 31. ledna 09:00

Hasiči Napadení Nehody Záchranáři

      V noci z pondělí na úterý krátce před desátou hodinou došlo ve Sladkovského ulici v Plzni k vážné dopravní nehodě, při které osobní vůz řízený ženou srazil a pod sebou zaklínil muže. Z místa však byla hlášena nejen tato nehoda s vážným zraněním chodce, ale i následné napadení řidičky a útok na její auto.

     K nehodě tedy okamžitě vyjely jak všechny záchranné složky, tak i několik hlídek policie. Na místě byl značný chaos, pod autem byl skutečně zaklíněn vážně zraněný asi čtyřicetiletý muž a na auto řidičky útočila rozčílená žena, která čímsi rozbíjela okénka jejího vozu.

     Od řidičky museli útočnici i jejího společníka oddělit policisté, a protože žena odmítala s policisty odjet na obvodní oddělení, a její vzrůstající agresivita vyústila až v pokus o napadení policisty, museli proti ní policisté použít donucovací prostředky a nasadit jí pouta. 


     Hasiči mezitím za použití pneumatických zvedacích a vyprošťovacích vaků vyprostili z pod vozu zraněného muže a předali ho záchranářům. "My jsme asi čtyřicetiletého muže transportovali s vážným zraněním, avšak při vědomí, do Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín na Emergency," uvedl nám mluvčí záchranné služby s tím, že v tuto chvíli není pacient bezprostředně ohrožený na životě.

     Hasiči dále zajistili místo události, provedli protipožární opatření a zametli sklo z rozbitých oken vozu.

     Podle informací přímo z místa jela řidička s vozem Volkswagen ve směru ke Koterovské třídě, a když chtěla zaparkovat, dle všeho jí vešel opilý chodec přímo před auto. Oba společníci zraněného muže, tedy muž a žena, která následně na auto zaútočila, však trvali na verzi, že na jejich příbuzného žena najela schválně. 

     Policisté veškeré okolnosti nehody i následného konfliktu šetří, zatím je možné pouze uvést pouze to, že dechová zkouška na alkohol byla u řidičky provedena s negativním výsledkem, u zraněného muže ji vzhledem k jeho zdravotnímu nešlo provést a byl nařízen odběr krve.

Aktualizace:

     Krátce před výše popsanou událostí tato trojice dvou mužů a jedné ženy ještě v Papírenské ulici při vzájemné strkanici urazila zpětné zrcátko zaparkovaného vozu.

     Dále již také máme k dispozici vyjádření policie, které celé a nezkrácené doplňujeme: "Dne 30.1. v 21:40 hodin šel chodec narozený v roce1983 po chodníku, který je umístěn po pravé straně od vozovky ulice Sladkovského v Plzni, ve směru chůze od ulice Radyňská, směrem k ulici Houškova.
     Náhle muž vstoupil z chodníku do vozovky přímo do jízdní dráhy řidičky narozené v roce 1965, která jela s osobním vozidlem značky Volkswagen Sharan ve směru jízdy od ulice Radyňská, směrem k ulici Houškova. Došlo ke střetu pravé přední části uvedeného vozidla Volkswagen Sharan s chodcem, který po střetu zůstal zaklíněn pod vozidlem.
      Chodec utrpěl zranění byl převezen do lékařského zařízení, kde byl nařízen odběr krve a moči, protože nebylo možné vzhledem k jeho zdravotnímu stavu provést dechovou zkoušku. U řidičky byla dechová zkouška negativní. Dopravní nehodu dále šetří policisté dopravního inspektorátu v Plzni.

     V souvislosti s touto nehodou žena narozená v roce 1975 a muž narozený v roce 1989 na místě dopravní nehody nejprve verbálně napadali řidičku a následně žena šroubovákem rozbila skleněnou výplň dveří u vozidla.

     Na místo byly přivolány hlídky policie a obě osoby byly zajištěny. Obě osoby jevily silné známky opilosti, jejich chůze byla nejistá, dech zapáchal po alkoholu, chovaly se agresivně. Dechovou zkoušku žena i muž odmítli.
     Oba byli převezeni do protialkoholní záchytné stanice a policisté evidují jejich jednání jako přestupky proti veřejnému pořádku, občanskému soužití a proti majetku."
  


 


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.