Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Po řidiči havarovaného vozu pátral i policejní vrtulník

Policisté a hasiči propátrávali okolí havarovaného vozu se stopami krve

21. března 2023 11:21 , aktualizace 11:21

Hasiči Nehody


     V noci z pátku na sobotu si řidiči projíždějící nedaleko obce Pích na Sušicku všimli pod srázem havarovaného vozu Seat u kterého se nikdo nenacházel. Protože vevnitř byly vystřelené airbagy a stopy krve, přivolali na místo záchranné složky.

     K nehodě vyjeli hasiči i policisté. Hasiči zajistili místo nehody a protipožární opatření, načež začalo pátrání po řidiči vozu, kterého se zúčastnilo čtrnáct hasičů a sedm policistů včetně psovoda. Protože v okruhu půl kilometru nebyl nikdo nalezen, byl povolán i policejní vrtulník s termovizí. Policisté samozřejmě také zkontrolovali bydliště majitele vozu, ale ani zde nikdo nebyl nalezen.

     Pátrání bylo ukončeno s tím, že v něm bude pokračováno ráno, než ale k němu došlo, přišel řidič vozu na policii sám.
     "Čtyřicetiletý muž se dostavil na policejní oddělení s tím, že jel od Hlavňovic na Petrovice, když mu z levé strany skočila do cesty srna, on se jí leknul a strhl řízení vpravo. Následně vyjel s vozem ze silnice a havaroval.
      Muž dále uvedl, že se po nehodě vrátil pěšky do místa, odkud vyjel, a když se vzpamatoval, šel zpět zařídit odtah, vůz ale již nenalezl. Poté se dozvěděl o pátrací akci a přišel se na policii sám přihlásit,"
řekla nám tisková mluvčí policie s tím, že provedená dechová zkouška byla u muže s negativním výsledkem a policisté se nehodou dále zabývají. 




Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.