Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Střet dvou protijedoucích dodávek - jeden z řidičů nadýchal více než čtyři promile

Řidič opilý tak, že sotva mluvil, způsobil nehodu a ještě zhasl část obce

3. května 2023 22:35 , aktualizace čtvrtek 4. května 08:23

Alkohol Doprava Nehody


     V noci na dnešek před desátou hodinou došlo ve Zbůchu k dopravní nehodě, během které se střetly dvě protijedoucí dodávky. Z místa bylo hlášeno zranění řidičů z obou vozidel, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky.

     Hasiči zajistili místo události, provedli protipožární opatření, asistovali záchranářům při ošetřování zraněných a také nasvítili místo nehody, protože jedna z dodávek narazila do lampy pouličního osvětlení a tím zhasla část osvětlení obce.

     Obě dodávky značky Ford řídili muži a oba ve vozech cestovali sami. Záchranáři si převzali oba řidiče, přičemž na tom, který řídil modrou dodávku, byla těžká opilost patrna již na první pohled. Toto následně potvrdil i policejní test na přítomnost alkoholu, který ukázal více než čtyři promile.
     Silně opilého řidiče museli po vyšetření záchranáři transportovat do nemocnice, druhého, u kterého test požití alkoholu před jízdou vyloučil, po vyšeření mohli ponechat na místě.

     Jak k nehodě došlo nám dnes ráno popsala mluvčí policie: "Řidič narozený v roce 1982 a jedoucí s vozem Ford Tranzit modré barvy přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím taktéž Fordem Tranzit, tentokrát bílé barvy, který řídil muž narozený v roce 1960.
     Policisté podrobili oba řidiče testu na přítomnost alkoholu, který u muže narozeného v 
roce 1982 vyšel pozitivně s hodnotou 4,15 promile alkoholu. Druhý řidič měl test negativní."


 


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.