Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Motorkář při nehodě přišel o prsty i o řidičák

Muž při nehodě utrpěl ztrátové zranění části nohy

28. června 2022 16:24 , aktualizace 16:44

Alkohol Nehody

      V neděli krátce po desáté hodině večer došlo na silnici č. III/2171 k dopravní nehodě motocyklu. K té mělo podle tiskového mluvčího policie dojít tak, že řidič motocyklu Yamaha jedoucí ve směru od obce Hranice na Chebsku do Studánky s motocyklem vyjel vpravo mimo silnici a narazil do svodidel.
      K nehodě vyjely všechny záchranné složky, hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, zatímco záchranáři si do péče převzali zraněného řidiče, který při nehodě utrpěl ztrátové zranění části nohy. 

      Jak k nehodě došlo nyní šetří policie, vše ale nasvědčuje tomu, že za ní zřejmě stál alkohol. Šestapadesátiletý řidič byl samozřejmě policisty vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, kterou odmítl, což by se možná dalo odůvodnit obrovskou bolestí, kterou určitě zažíval.
     Těžko ale vysvětlit, proč odmítl i odběr krve a moči později v nemocnici, do které byl z důvodu svého zranění transportován. "Muži byl z důvodu odmítnutí testu na přítomnost alkoholu zadržen řidičský průkaz," potvrdil nám tiskový mluvčí policie.


Tentýž den se také stalo:

Řidič nedal přednost motocyklu

      V neděli před půl druhou odpoledne došlo v Chodově na křižovatce ulic Hlavní, Husova a Jiráskova k dopravní nehodě, při které se střetl osobní vůz Škoda s motocyklem Honda.

      Z místa byli hlášeni dva zranění, takže k nehodě vyjely všechny záchranné složky. Hasiči zajistili místo události a provedli protipožární opatření, záchranáři si do péče převzali mladou dívku a chlapce, které po ošetření transportovali do nemocnice.

      Policisté u obou řidičů vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou. "Z dosavadního šetření vyplývá, že dvaapadesátiletý řidič vozu Škoda Octavia nerespektoval dopravní značení a nedal přednost sedmnáctiletému řidiči, který jel na motocyklu se stejně starou spolujezdkyní," uvedl nám k nehodě tiskový mluvčí policie s tím, že policisté se nehodou dále zabývají. 

Motorkář utrpěl mnohačetné zlomeniny

     V neděli krátce před pátou hodinou odpoledne došlo na silnici č. 198 u obce Teplá k vážné dopravní nehodě jezdce na motocyklu.
     Podle tiskového mluvčího policie k ní mělo dojít tak, že sedmašedesátiletý muž jedoucí na motocyklu značky Suzuki směrem z Horního Kramolína do Teplé, což je obec v okrese Cheb, vyjel v levotočivé zatáčce ze silnice a havaroval do pravého příkopu.

     Při dopravní nehodě motorkář utrpěl vážné zranění, na místo proto vyjely všechny záchranné složky a byl také povolán i vrtulník Letecké záchranné služby z Líní. "Muže jsme při vědomí leteckou cestou transportovali do nemocnice se zhmožděním hrudníku a mnohočetnou frakturou dolní končetiny," uvedla nám mluvčí záchranářů.

     Test na alkohol měl muž negativní a příčina i veškeré další okolnosti dopravní nehody jsou dále v šetření policistů.

Těžce opilý motorkář projel plotem

     V neděli krátce před půl druhou ráno došlo v obci Boč, což je část obce Stráž nad Ohří, k dopravní nehodě motocyklu, se kterým řidič doslova projel dřevěným plotem.
     "Pětapadesátiletý řidič jedoucí ve směru z Chomutova směrem do Karlových Varů se zřejmě nevěnoval řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde následně narazil do plotu, který poškodil," popsal nám nehodu mluvčí policie.
       Řidič se po nehodě podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,28 promile. Poté byl převezen k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.
       "Na místě byl řidiči zadržen řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Přesná příčina a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou v šetření policistů," doplnil mluvčí.

Foto PČR, HZS

 



 


KS Therm

Nabízíme instalatérské, topenářské a plynařské práce včetně revizí. Dodáváme a montujeme tepelná čerpadla, solární systémy, rekuperace, kogenerační jednotky, kotle, podlahové i stěnové topení či kompletní systémy vytápění. Provádíme zateplování budov, výměny oken a stoupaček i kompletní koupelny.