Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Řidič nadýchal přes dvě a půl promile

Silně opilý řidič na sebe upozornil nedáním přednosti

29. listopadu 2023 11:58 , aktualizace 18:17

Alkohol Městská policie


     V noci z pondělí na úterý před půlnocí si hlídka strážníků na křižovatce Americké, Ukrajinské a Šumavské ulice v Plzni všimla řidiče vozu Volkswagen, který při odbočování vlevo nedal přednost protijedoucímu vozu. Při další jízdě pak strážníci jasně viděli, že je muž za volantem vysloveně nejistý a není schopen vůz udržet v jízdním pruhu.

     Strážníci se proto rozhodli vůz zastavit a zkontrolovat. "Při kontrole byl muž narozený v roce 1977 vyzván k absolvování dechové zkoušky, ovšem dovést ji do zdárného konce byl pro něj velký problém. Dýchal mimo trubičku přístroje a strážníky se snažil přesvědčit, že je vše v pořádku," popsala tisková mluvčí městské policie.

     Že je vše v pořádku byl ale jen mužův dojem, který byl stejně špatný, jako nápad usednout za volant. "Když dorazili přivolaní policisté, dali muži znovu dýchnout, přičemž tentokrát dechovou zkoušku zvládl napoprvé a přístroj vykázal pozitivní hodnotu 2,51 promile," doplnila mluvčí městské policie.

     Případ si pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky k dalšímu řešení převzali policisté. 

Foto MP

Pubec.cz

Hlavní činností firmy je zprostředkování prodeje, koupě, pronájmu a nájmu všech typů rezidenčních nemovitostí určených k bydlení nebo k rekreaci, ale též nemovitostí pro komerčním využití jako jsou výrobní areály, skladové haly, administrativní budovy a jiné.