Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Řidič nadýchal přes čtyři promile, řidička skoro dvě

Opilého muže odhalila silniční kontrola a tentýž den opilá žena způsobila dopravní nehodu

Autor: mn pátek 9. února 13:29 , aktualizace 13:29

Alkohol Nehody Policie Zadržení pachatele

Partner článku – www.rb.cz


Těžce opilého řidiče odhalila silniční kontrola

     Včera krátce po čtvrté hodině ráno si policisté poblíž Odravy na Chebsku všimli osobního vozu značky Opel, který se kvůli podezřelé jízdě rozhodli zastavit a zkontrolovat.

     "Šestatřicetiletý muž z Chebu se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem. Z tohoto důvodu mu byla zakázána další jízda a následně byl převezen do zdravotnického zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Toxikologickým rozborem mu byla stanovena hodnota 4,25 g/kg alkoholu v krvi," popsal nám mluvčí policie.

     Policisté šestatřicetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na jeden rok.

Opilá žena způsobila dopravní nehodu

     Krátce po poledni pak došlo na silnici číslo II/213 u Skalné k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, za kterou, jak se ukázalo, stál také alkohol.

     "Třiatřicetiletá řidička osobního vozidla značky Volkswagen jedoucí ve směru ze Skalné do obce Starý Rybník při projíždění pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobila rychlost a přejela do protisměru, kde narazila do protijedoucího osobního vozidla značky Fiat, které řídil sedmatřicetiletý muž. Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění," popsal nehodu tiskový mluvčí policie. 

      Policisté u řidičky provedli orientačních dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,95 promile. U řidiče druhého vozidla vyšla s negativním výsledkem. 

      Policisté na místě třiatřicetileté řidičce zadrželi řidičský průkaz a byla jí zakázána další jízda. 

Foto PČR

www.rb.cz

Jsme tu pro ty, kteří potřebují pomoci vytvořit funkční ledovací kampaň či služby call centra. K tomu využíváme naše weby s celkovou návštěvností 4 000 000 uživatelů a služby profesionálního call centra s databází více než 500 000 živých kontaktů. A to vše Vám může být k dispozici. Poptejte nás!