Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Boj o život ženy minutu po minutě

Lékařka a záchranář se museli spustit z vrtulníku k těžce zraněné ženě

18. září 2021 12:14 , aktualizace 12:14

Záchranáři

     Ve čtvrtek před půl druhou odpoledne došlo nedaleko zříceniny hradu Skála ležícího asi sedm kilometrů od Přeštic k pádu ženy ze skály. Žena, která se zde procházela se psy, spadla asi ze sedmimetrové výšky a utrpěla několik vážných zranění. Na místo proto vyjely všechny záchranné složky a také byl povolán vrtulník LZS z Líní, aby byl zajištěn co nejrychlejší transport pacientky do nemocnice.


     Vzhledem k nepřístupnému a zalesněnému terénu nemohl vrtulník Kryštof 07 u pacientky přistát a tak se na místo lékařka i záchranář museli spustit pomocí palubního jeřábu. Poté společně se záchranáři pozemní posádky a přeštickými hasiči, kteří mezitím dorazili ke zraněné ženě, zahájili ošetřování. Společně se jim podařilo ženu stabilizovat a poté přenést k sanitce, kterou pacientku transportovali k vrtulníku, jež mezitím přistál u koupaliště Zálesí. Ženu poté letečtí záchranáři transportovali již ve stabilizovaném stavu na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň.

Jaké to je ve vrtulníku LZS?

Andělé se snášejí z nebes za řevu motorů Rzeszow

Andělé se snášejí z nebes za řevu motorů Rzeszow

03. 08. 2017, 18:12, aktualizace 18. 09. 2021, 00:23

Kdo že se to spouští z vrtulníku Letecké záchranné služby?

Foto a video LZS

 


Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.