Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Poctivost mezi lidmi přeci jen stále existuje

Další majitel ztracené peněženky může být vděčný poctivým nálezcům

16. listopadu 2023 09:22 , aktualizace 09:22

Městská policie

Partner článku – Express servis


     V úterý jsme informovali o případu s dobrým koncem, kdy v Plané nalezl muž peněženku s velkou finanční hotovostí a řádně ji předal na obvodním oddělení policie, kde byla následně předána majiteli.

     K podobnému případu došlo v úterý i v Plzni, kde našly zaměstnankyně jednoho ze supermarketů peněženku s platebními kartami, stravenkami a téměř deseti tisíci korunami v hotovosti. Ani v tomto případě ženy neváhaly a nález odevzdaly přivolaným strážníkům.
     "Strážníci po obdržení nálezu kontaktovali sedmadvacetiletého majitele, který si vyzvedl svou ztracenou peněženku na příslušné služebně," uvedla mluvčí městské policie.


O minulém případu jsme informovali v článku:

Muž našel kasírtašku s více než čtyřmi sty tisíc korun

     Ve čtvrtek 2. listopadu odpoledne oznámila na linku 158 vedoucí prodejny v Sadové ulici v Plané, že jeden ze zákazníků v prodejně u regálu s energy drinky nalezl pořádně naditou peněženku. Uvnitř této peněženky, respektive kasírtašky, pak vedoucí prodejny našla opravdu značný obnos peněz a žádné doklady. 

     Operační důstojník na místo vyslal hlídku policistů obvodního oddělení Planá. "Policisté na místě přepočítali peníze v peněžence a zjistili celkovou částku 410 959 korun. V peněžence se nacházely i další drobné věci jako vizitky a zákaznické karty. Snaha poctivého nálezce i vedoucí prodejny byla úspěšná, majitel si převzal svoji peněženku na obvodním oddělení policie," uvedla mluvčí policie.

Foto MP a PČR

Express servis

Specializujeme se na prodej, servis a opravy mobilních telefonů, servis tabletů a počítačů všech značek. Také poskytujeme servis elektrokoloběžek, upgrade a opravy herních konzolí. V naší nabídce také naleznete širokou škálu chytrého příslušenství pro iPhone, iPad a MacBook.