Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Mobilní varna pervitinu dojezdila

Sklad výrobců drog v Lobzích obsahoval tolik chemikálií, že museli přijet i hasiči

27. února 2020 10:27 , aktualizace 15:54

Drogy Zadržení pachatele

     Další varna pervitinu padla, tentokrát šlo o takzvanou mobilní varnu. Tento výraz se používá, když pachatelé mají vše, tedy prekurzory i chemické sklo v autě a pervitin pokaždé vyrábějí jinde. Drogu tak mohou vařit na různých místech, například na chatě, v garáži či v lese. Jednak se při tom dají hůře zadržet a při varu v bytě je také může prozradit charakteristický zápach, který výrobu pervitinu provází. 

Spadla klec

     K samotné realizaci, tedy zadržení pachatelů, došlo ve středu 19. února nedaleko místa varu v jedné z chat nedaleko Plzně. Jednalo se o dva muže ve věku 35 a 22 let, jednoho z Karlovarského a druhého z Plzeňského kraje, kteří tuto psychotropní látku právě vyráběli, přičemž v době zadržení nestihli ani dokončit další výrobní proces. 

Sklad chemikálií v garáži

     Další den následovaly domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor, kde kriminalisté zajistili desítky pomůcek, včetně chemikálií a léčiv určených k výrobě psychotropní látky. U jedné z těchto prohlídek jsme byli i my, jednalo se o sklad, který si muži vybudovali v komplexu garáží v ulici Pod Vrchem a chemikálií bylo tolik, že na místo museli přijet i hasiči. Nechyběl zde ani "matečák" což jsou v toluenu rozpuštěné léky a vlastní základ pro var pervitinu.

Vyšetřování

     Kriminalisté zjistili, že dvojice pervitin vyrábí nejméně od léta 2019. Mladší ze zadržených osob měl za úkol svému staršímu komplici pomáhat přepravovat chemikálie a další předměty určené k výrobě pervitinu ze skladu na místo výroby a naopak a pomáhat i při samotném výrobním procesu. Pervitin měl být vyráběn nejen pro vlastní potřebu, ale i pro účely distribuce dalším osobám.
     "Dne 20. února 2020 policejní komisařka zahájila trestní stíhání dvou osob , které obvinila ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kdy 35letý muž měl čin spáchat dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu a 22letý muž měl tento čin spáchat formou účastenství. Obviněným hrozí až desetiletý trest odnětí svobody," uvedla mluvčí policistů s tím, že oba muži jsou stíhaní na svobodě.


 

Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!