Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Video

Zoufalé bolestné vytí k smrti vyděšeného psa, rány pěstmi, škrcení i kopance

Videem s týráním fenky se v současné době zabývají kriminalisté

30. května 2023 16:09 , aktualizace 16:09

Zvířata

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři


     Poslední tři dny po sociálních sítích koluje video zachycující muže, který v Liboci, což je malá vesnice, část města Kraslice v okrese Sokolov, surově bije, škrtí a kope do psa rasy Sibiřský husky.

     Na záznamu je zachycena fenka následující menšího pejska na schody stavení, když k ní přiběhne zřejmě majitel, srazí ji na zem, několikrát ji udeří pěstí a pak za obojek vláčí pryč, přičemž ji škrtí. Než muž s fenou opustí obraz, je i jasně vidět, že ji nakonec ještě velkou silou kopne.
     "Tady máte kreténa, který každý den mlátí a kope do svých psů," napsala k videu žena, která ho zveřejnila.

     Příspěvek mezi lidmi vzbuzuje silné emoce a mnozí hovoří o zjevném týrání zvířete. Několik čtenářů nás proto oslovilo s dotazem, zda případ řeší policie a jak.

     My jsme se proto obrátili na mluvčího policie, který nám k případu uvedl: "Přijali jsme oznámení od sedmadvacetiletého muže týkající se napadení psa, muž toto jednání viděl ve videu na sociálních sítích.
     V současné době se případem usilovně zabývají sokolovští kriminalisté, kteří ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat."

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.