Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Pokračování článku: Mladý muž pobodal nevlastního otce do břicha

Soud dnes odpoledne vzal dvaadvacetiletého muže obviněného z vraždy ve stádiu pokusu do vazby

4. června 2023 18:16 , aktualizace 18:16

Partner článku – Alfa Tactical


     Včera jsme informovali o mladém muži, který se v pátek večer pokusil v Plzni na Slovanech zavraždit svého nevlastního otce. Článek jsme ukončili informací, že kriminalisté ve věci podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby a dnes již známe výsledek.

     Státní zástupce podnět akceptoval, návrh soudu podal a dnes odpoledne proběhlo u soudu vazební řízení. Soudce návrhu státního zástupce vyhověl a dvaadvacetiletého muže do vazby vzal. 
     Právě v tuto chvíli policisté transportují mladého muže do Věznice Plzeň, kde si počká na soud. 

Původní článek

     V pátek večer kolem šesté hodiny došlo v Plzni v jednom z bytů v Táborské ulici k napadení a pobodání muže. Útočníkem měl být podle informací přímo z místa nevlastní syn napadeného muže, který okamžitě po útoku z místa utekl a použitá zbraň byl velký kuchyňský nůž.
     Na místo okamžitě po nahlášení útoku vyrazili policisté i záchranáři a v závěsu za nimi výjezd kriminální policie, která si vyšetřování případu na místě převzala.

     "My jsme na místě převzali muže narozeného v roce 1979 a s bodnořezným zraněním jsme ho transportovali na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedli nám záchranáři.

     Zatímco záchranáři pečovali o zraněného muže, policisté rozjeli párací akci po útočníkovi. Za necelé tři hodiny se jim ho podařilo vypátrat a zadržet v ulici Edvarda Beneše v Plzni a umístit do policejní cely.

     Na žádost policie jsme o případu až do teď neinformovali, abychom nemařili vyšetřování.

     Dnešní den se kriminalisté případu intenzivně věnovali, mimo jiné úkony trestního řízení samozřejmě probíhaly i výslechy jak podezřelého, tak i svědků.
     Nůž pachatel zahodil do řeky Radbuzy u papírny, kde po něm dnes pátrali potápěči z krajské zásahové jednotky.

     "Mohu potvrdit, že krajští kriminalisté se zabývají dalším případem fyzického napadení, ke kterému došlo v pátek večer v Plzni v Táborské ulici. V jednom z bytů došlo ke slovní rozepři a následnému fyzickému napadení mezi dvěma muži ve věku 22 a 44 let. Starší z nich přitom utrpěl vážná bodnořezná poranění. Útočník následně z místa utekl a policistům se ho podařilo za necelé tři hodiny vypátrat a zadržet v Plzni na Borech.
     Vrchní komisař zahájil proti dvaadvacetiletému muži trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání trestného činu vraždy spáchaného ve stádiu pokusu. Policisté se případem nadále zabývají a ve věci podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby," uvedla nám dnes večer k případu mluvčí policie.


Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.