Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

"Do zad jsem ho bodla omylem!" tvrdila žena

Muže s bodnou ranou v žebrech musel do nemocnice transportovat vrtulník LZS

27. března 2023 16:18 , aktualizace 17:23

Alkohol Napadení Záchranáři

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     V sobotu i včera jsme informovali o pobodání dvou mužů, ke kterému došlo v pátek večer v Blovicích, bohužel se ale nejednalo o jediný útok nožem tento víkend. Včera večer došlo k dalšímu pobodání muže, tentokrát v obci Lazny nedaleko Strašína na Klatovsku. 

     Záchranáři a policisté vyjížděli k muži s bodnou ranou v zádech, kterého zranila jeho družka. Podle tiskového mluvčího policie žena narozená v roce 1994 nožem bodla po hádce svého partnera narozeného v roce 1986. V době činu byli oba přiopilí a žena měla poté tvrdit, že muže bodla omylem.

     Vzhledem ke zranění muže byl na místo povolán vrtulník Letecké záchranné služby. Pozemní posádka zraněného transportovala na hřiště do Strašína, kde vrtulník LZS přistál a pacienta si převzali letečtí záchranáři. "Muže jsme ve stabilizovaném stavu letecky transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň," uvedla nám tisková mluvčí LZS. 

     Případem se samozřejmě začali zabývat kriminalisté. "Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví a případem se dále zabýváme," dokončila mluvčí policie s tím, že zraněný muž nadýchal 0,6 a žena 1 promile alkoholu.


'
O pátečním případu pobodání v Blovicích jsme informovali v článku: 

Jednoho bodl do hrudníku, druhého pak do zad

     V sobotu jsme informovali o pobodání dvou mužů, ke kterému došlo v pátek před sedmou hodinou večer v ulici 5. května v Blovicích, a slíbili v nejbližší době přinést další podrobnosti.

     Podle místních obyvatel měla útoku přecházet hádka a konflikt několika osob. "Byli to místní problémoví lidé, říká se o nich, že snad jedou i v drogách. Podle toho co jsem slyšel, tak Lukáš B. a Jiří N. tam přijeli autem a Jiří F. na ně zaútočil nožem, přičemž Lukáše B. bodl do hrudníku a probodl mu plíci.
     Jirku N. pak bodl do zad, ale to nebylo tak vážné jako u Lukáše B., takže Jirka N. ještě stačil utéct a schovat se v hospodě. Motiv útoku nevím, ale zaslechl jsem, že je tam snad nějaký spor o peníze za bouračku," 
uvedl nám místní obyvatel.

     Na místo události okamžitě po oznámení vyjelo větší množství hlídek policie a bylo zahájeno pátrání po podezřelém Jiřím F. Vážně zraněný Lukáš B. narozený v roce 1980 byl s bodnou ranou v hrudníku transportován záchranáři na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín. Druhý muž, Jiří N. narozený v roce 1990, byl zraněn jen lehce a byl ošetřen ve Fakultní nemocnici Plzeň Bory.

     Vyšetřování případu si samozřejmě na místě převzali kriminalisté.

     Pátrání po útočníkovi Jiřím F. narozeném v roce 1983 probíhalo celou noc. Nalezen a zadržen byl až v sobotu před šestou hodinou ráno a byl umístěn do policejní cely. "V sobotu probíhaly procesní úkony, kriminalisté na případu intenzivně pracovali a zjišťovali veškeré okolnosti. Dnes dopoledne pak bylo ze strany vyšetřovatelky muži narozeném v roce 1983 předáno usnesení o zahájení trestního stíhání, kdy byl obviněn z trestného činu pokus vraždy," uvedl nám mluvčí policie s tím, že zároveň vyšetřovatelka také podala státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného do vazby. V souvislosti s pobodáním druhého muže byl Jiří F. ještě obviněn i z trestného činu ublížení na zdraví.

     Krátce po vydání včerejšího článku se nám ozvala i Lukášova sestra s tím, že by chtěla veřejně poděkovat všem, kteří na místě bratrovi poskytovali první pomoc před příjezdem záchranářů. "Díky Vám a Vaší pohotové reakci bratr žije. Pak bychom určitě také chtěli poděkovat policii za skvělou práci a jsem moc ráda, že jste toho útočníka tak rychle chytili. A pokud mohu ještě prosit, byla bych moc ráda, kdyby se mé poděkování dostalo i lékařům ve Fakultní nemocnici Plzeň Lochotín z Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny za péči o mého bratra. Děkuji Vám moc za celou naši rodinu. Moc si Vaší pomoci vážíme!"

Foto: z vraždy ve stádiu pokusu a z ublížení na zdraví obviněný Jiří F. 



Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.