Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Děkuji všem zúčastněným za moji záchranu!

"Mluvili na mě skrze dveře, jenže já ležel na zemi a vůbec nechápal kde jsem a co se děje," popsal nám Petr

15. srpna 2022 19:49 , aktualizace 19:57

Hasiči Záchranáři Záchrana života

"Dobrý den,

     chtěl bych Vašim prostřednictvím moc poděkovat všem, kteří mi ve středu 10. srpna pomohli. Samozřejmě jména nevím, ale rád bych poděkoval hasičům, policistům a záchranářům, kteří mimo jiné museli i přestřihnout bezpečnostní řetěz na dveřích, aby se ke mě domů v centru Plzně vůbec dostali.

      Já přišel domů kolem půl čtvrté odpoledne a volal jsem si s mamkou, která je ale z Karlových Varu. Během hovoru se mi však udělalo velmi špatně a omdlel jsem. Maminka okamžitě volala záchranku, jenže se samozřejmě dovolala do Varů. Naštěstí se karlovarská záchranka zachovala skvěle a velmi pohotově a vyrozuměla své plzeňské kolegy.

      Abych vysvětlil co se mi vlastně stalo. Já jsem epileptik, poměrně dlouho jsem neměl záchvat, bohužel ale tento poslední stál za to! Prý se mi všichni snažili dovolat, přítelkyně, máma i ze záchranky, ale já už byl v bezvědomí.
      Já si z toho pouze pamatuji, že na mě mluvili skrze dveře, jenže já ležel na zemi, byl jsem samozřejmě pozvracený a vůbec nechápal kde jsem a co se mi děje. 

     Všichni naštěstí perfektně věděli co mají dělat, dostali se ke mě, poskytli mi první pomoc, pomohli mi do sanitky a snažili se mě uklidnit.
     Lidé, kteří tomu nerozumí, si většinou myslí, že epilepsie není nebezpečná, jenže já jsem dříve měl záchvaty takové, že jsem končil v intubaci protože jsem nedýchal, to za mě dělal přístroj a já byl opravdu na hraně. Víte, kdybych ty zvratky vdechl nebo kdybych během záchvatu přestal zase dýchat, tak už bych to poděkování dnes nepsal.

     Prosím tedy, abyste můj velký dík předali všem těm zúčastněným, kteří se na záchraně mého života podíleli.
     Jednodušší lidé by možná řekli, že to je jejich práce, jenže to tak není, je to jejich poslání a teprve když ležíte na zemi a lapáte po dechu, dojde vám, že opravdu vše co dělají, jak rychle to provádí a hlavně jak odborně, není vůbec samozřejmostí.

              V obrovské úctě tedy děkuji všem, kteří tam byli mě zachránit

                                        Petr (celé jméno a místo zásahu má redakce k dispozici)"

                                                                                                     

     Tisková mluvčí karlovarských záchranářů nám potvrdila přijetí tísňového hovoru  ženy, která potřebovala řešit případ svého syna v Plzni. Hovor byl proto přesměrován na plzeňské operační středisko, které k pacientovi vyslalo posádky.
     Stejně tak nám i mluvčí plzeňských záchranářů potvrdila výjezd na místo a následný transport pacienta do nemocnice.

     Poděkování muže jsme dnes záchranným složkám předali.

Foto: Ilustrační

Autosalon Dajbych

Plzeňský specialista na terénní vozy a jejich úpravy. Značky Toyota, INEOS Grenadier a Isuzu. Prodej off-road příslušenství ARB. Náš tým má největší zkušenosti v ČR, terénním vozům rozumíme a umíme je upravit přímo na míru pro nadšence, firmy i složky IZS. Jsme profesionálové ve 4x4.