Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Vymyslela si dědické řízení a "drbala kořena" co to šlo

Podvodnice s falešným jménem z muže vylákala devadesát tisíc

9. prosince 2020 09:57 , aktualizace 10:36

Podvodníci

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

      Vypečené podvodnici pořádně naletěl zřejmě nepříliš chytrý muž, jehož případem se kriminalisté zabývají již od začátku tohoto roku. Podvodnice s falešným jménem a vymyšleným příběhem během ledna z vytipovaného muže vylákala ve třech platbách devadesát tisíc korun, které ale samozřejmě neměla v úmyslu vrátit.

Třicet tisíc

     Již začátkem ledna pod smyšlenou záminkou platby za služby advokáta v souvislosti s dědickým řízením žena požádala známého muže o půjčku ve výši třicet tisíc korun s tím, že mu peníze do měsíce vrátí, s čímž muž souhlasil a žádanou finanční hotovost ženě vyplatil.

Šedesát tisíc

     Podvodnice, když viděla jak snadno z muže peníze dostala, požádala ho o dalších třicet tisíc korun s tím, že dědické řízení se nějak protahuje a opět slíbila, že do měsíce poškozenému vrátí celou půjčenou částku. Muž jí tedy vyplatil dalších třicet tisíc.

Devadesát tisíc

     "Když to jde, jedeme dál," zřejmě si řekla podvodnice a "drbala kořena" dále. O dalších třicet tisíc si o pár dní později žena řekla, údajně aby mohla vyplatit advokáta za dědické řízení, a to s dalším příslibem zpětného vrácení celkové dlužné částky devadesát tisíc korun, s čímž poškozený opět souhlasil a požadovanou finanční hotovost ženě opětovně vyplatil.

      "Všechny finanční půjčky proběhly během měsíce ledna a poškozený v této době stále ženě věřil a domníval se, že mu půjčené peníze vrátí. Následně žena poškozeného požádala, zda by mohl s termínem pro vrácení půjčky počkat, s tím, že dědické řízení se opětovně protahuje a navrhla termín pro vrácení celé částky do konce února, s čímž poškozený souhlasil," popsala tisková mluvčí policie s tím, že po pár dnech žena navrhla vrácení finančních prostředků formou měsíčních splátek, což poškozený odmítl a trval na vrácení celkové dlužné částky v dohodnutém termínu.
     Přestože ženě předal číslo svého bankovního účtu, na který žádal půjčené finanční prostředky vrátit, podvodnice do současné doby finanční prostředky ani z části nevrátila a s věřitelem přestala komunikovat. Kvůli falešnému jménu jí věřitel ani neměl jak najít a proto se obrátil na policii.

     "Plzeňští kriminalisté ve věci zjišťovali veškeré okolnosti a prověřovali získané poznatky, které je navedly ke čtyřicetileté ženě, přičemž zjistili, že se takového jednání dopustila i přesto, že si byla vědoma toho, že není nikde zaměstnána a tedy nedisponuje žádným příjmem, z něhož by byla schopna závazek vůči poškozenému uhradit. Kriminalisté ženu obvinili ze spáchání přečinu podvodu a dále se případem zabývají," uvedla mluvčí policie.

Foto ilustrační

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.