Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

"Pošli mi na sebe číslo..."

Pozor na údajné kamarády a výhry na Fb, policie šetří další případ podvodu na internetu

22. července 2022 16:01 , aktualizace 16:01

Podvodníci

     V neděli 17. července zatím neznámý pachatel napadl profil uživatele sociální sít Facebook a pod jeho jménem oslovil šestatřicetiletého muže ze Stříbra, který byl v seznamu přátel uživatele napadeného profilu, a požádal jej o poskytnutí telefonního čísla.

     Oslovený muž v domnění, že se skutečně jedná o jeho kamaráda, mu vyhověl a číslo mu dal. Následovala smršť přesvědčování, že muž vyhrál v internetové soutěži a aby si mohl výhru vybrat, měl kliknout na odkazy, které na mobil obdržel. "Na mobilní telefon mu poté přišlo několik odkazů, které jej po otevření přesměrovaly na platební bránu. Poškozený dle požadavku svého údajného kamaráda tyto platby potvrdil ve svém internetovém bankovnictví a také mu zaslal údaje ke své platební kartě," popsala tisková mluvčí policie s tím, že když muž zjistil, že se stal obětí podvodu, obrátil se na policii.

     Provedenými transakcemi vznikla naivnímu muži škoda přesahující 20.000 korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů podvodu a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli intenzivně pátrají.

Foto ilustrační

Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.