Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Umírající cizí žena Vám chce poslat peníze...

Osmačtyřicetiletý muž skočil na jeden z nejstarších internetových podvodů

14. října 2022 13:57 , aktualizace 14:58

Podvodníci

     Asi každý, kdo v posledních desítkách let byť jen prošel kolem počítače, se již setkal s naprosto primitivním a v milionech variací opakovaným podvodem, při kterém je oběti nabízeno dědictví nebo finanční dar vysoké výše, pocházející od těžce nemocného, umírajícího nebo již zemřelého cizince. K získání pohádkového bohatství stačí pouze uhradit poplatek za převod peněz nebo právní zastoupení.  

     Je samozřejmě, že žádné takové dědictví neexistuje a jde pouze o způsob, jak z naivních obětí vylákat peníze. Naprosto nepochopitelně ale je, že se stále najdou jedinci, kteří i na takto absurdní podvod naletí.

     To je případ i osmačtyřicetiletého muže z Klatovska, který se kvůli tomuto typu podvodu na policii obrátil včera. "Neznámý pachatel pod lživou legendou, že je umírající cizinka, přislíbil osmačtyřicetiletému muži dar ve výši 350 tisíc euro, přičemž donutil poškozeného zaplatit částku ve výši 780 euro za údajné poplatky spojené s darem.
     Poškozený muž jej uposlechl a požadovanou finanční hotovost zaslal na bankovní účet uvedený pachatelem. Od července letošního roku, kdy k jednání došlo, až do současné doby, však poškozený přislíbený dar neobdržel a ani své peníze zpět,"
popsala tisková mluvčí policie s tím, že jednáním neznámého pachatele muži byla způsobena škoda ve výši téměř 20 tisíc korun.

     Klatovští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod, prověřují další okolnosti případu a pátrají po pachateli. 

Foto: jeden z obdobných podvodných mailů