Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

A další lidé přišli o stovky tisíc korun...

Podvodníkům důvěřivé osoby naletěly při prodeji vlny, dětského oblečení a motokrosové přilby

Autor: Karel Aleš čtvrtek 4. dubna 17:28 , aktualizace 17:28

Podvodníci


     Někomu se to možná zdá být již zbytečné, psát o dalších a dalších případech podvodů, ale my s každým novým článkem doufáme, že třeba zrovna tento zamezí tomu, aby další člověk nepřišel o své celoživotní úspory. Podvodníci jsou bezcitní a vynalézaví a dál budou zkoušet obrat důvěřivé lidi jak osobně, tak i po telefonu nebo prostřednictvím internetu či sociálních sítí pomocí stále nových a nových technologií. 

     Policisté se opět zabývají několika podvody, kdy podvodníci připravili o úspory ženy, kdy první prodávala půl kila vlny, druhá dětské oblečení a muže, který chtěl prodat motokrosovou přilbu. 

     "K nejvíce podvodům došlo při prodeji zboží a legenda je vždy stejná. Podvodník osloví poškozeného s tím, že má zájem o nabízené zboží a domluví se spolu na zaslání zboží prostřednictvím přepravní společnosti. Pachatel poté pošle internetový odkaz, kde poškození vyplní své přihlašovací údaje do internetového bankovnictví a obdržené SMS kódy.
     Obdobné je to i u případů, kdy poškozenému přijde SMS zpráva, která se jeví jako sdělení společnosti nabízející listovní a doručovací služby. Ve zprávě je uvedeno, že nelze doručit balík a je zapotřebí nahrát správné dodací údaje do zaslaného internetového odkazu, kde je mimo jiné zapotřebí vyplnit veškeré údaje k platební kartě poškozeného a to včetně CVC kódu,"
 popsala tento velmi častý podvod mluvčí policie. 

     Pokračování těchto příběhů jsou vždy stejná, z bankovních účtů poškozených začnou odcházet neoprávněné platby a ti tak mnohdy přijdou o veškeré své úspory.
     "Poškozenými v nyní řešených případech jsou dvě ženy a jeden muž, kteří přišli celkem o 300 tisíc korun," doplnila ještě mluvčí policie.

     Dalším podvodem, který policisté nyní řeší, je již mnohokrát popsaný případ takzvaného "falešného bankéře“.
     "Starší ženu kontaktoval na konci března dosud neznámý muž, který vystupoval jako zaměstnanec jedné bankovní společnosti. Ženě sdělil, že došlo ke zneužití její bankovní identity a někdo si jejím jménem sjednal úvěr. Dále poškozené poradil, aby vybrala všechny peníze ze svého účtu a vložila je pomocí aplikace, kterou si nainstalovala, do bitcoinmatu. Poškozená tak přišla o 665 tisíc korun," uvedla dále mluvčí.

O tom jak být ve virtuálním světě v bezpečí a podvodníkům nenaletět jsme informovali například v článku:

Varování policie: Ve virtuálním světě číhají mnohá nebezpečí

Varování policie: Ve virtuálním světě číhají mnohá nebezpečí

10. 02. 2021, 13:27, aktualizace 04. 04. 2024, 15:30

Finty, které Vás mají okrást: Zkopírovaný účet, rychlé zbohatnutí, máte problémy v bance, byl napaden váš počítač či americký důstojník

Foto ilustrační

Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.