Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Sousedku se pokusil Jan B. uškrtit kvůli sporu o majetek

Policisté již uvolnili informace k nedělnímu pokusu o vraždu

8. února 2022 10:09 , aktualizace 10:09

Alkohol Drogy Napadení Vražda

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

Aktualizace:

     V neděli večer jsme informovali o případu, kdy se Jan B. v Borovnu na jižním Plzeňsku pokusil uškrtit svou sousedku. Policisté se případem samozřejmě intenzivně zabývají a včera byla stanovena právní kvalifikace případu. Dle čekávání odborné veřejnosti se jedná o zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu, muži tedy hrozí až osmnáctiletý trest.

     "Vrchní komisařka odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování podala dnešního dne podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby," uvedla dnes ráno mluvčí policie s tím, že podle zatím zjištěných skutečností byl motivem činu dlouhodobý majetkový spor mezi sousedy. "Právě ten v neděli vygradoval během společného setkání, kdy tito dva sousedé popíjeli alkohol, fyzickým útokem, při kterém pětatřicetiletý muž škrtil svou sousedku. Jelikož se útočník domníval, ze ženu usmrtil, oznámil své jednání na linku tísňového volání," dokončila mluvčí policie.
     Podle místních se měl spor týkat vyrovnání za dopravní nehodu, při které auto Jana B. poškodilo plot napadené ženy, policie nám tuto informaci ale zatím nepotvrdila.  

Původní článek:

     V neděli v podvečer došlo v Borovnu na jižním Plzeňsku k velmi vážnému napadení ženy. Dle prvotních informací se ji pětatřicetiletý útočník pokusil uškrtit a poté, když myslel, že je žena již mrtvá, se sám udal policii. Podle našich informací je pachatel soused napadené ženy.

     "Krajští kriminalisté se od večerních hodin zabývají případem násilného charakteru, který se stal v jedné obci na jižním Plzeňsku, kde došlo k fyzickému útoku vedeného ze strany muže proti ženě," uvedla nám mluvčí policie s tím, že podezřelý muž byl policisty zadržen a provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu i test na omamné a psychotropní látky u něj vyšly s pozitivním výsledkem.

     Mluvčí záchranné služby nám sdělila, že záchranáři napadenou sedmapadesátiletou ženu transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín na Akutní zónu a žena je při vědomí.

     Jak budou policisté případ kvalifikovat není dosud jasné. "Přesná právní kvalifikace bude teprve stanovena, v současné době není možné poskytnout bližší informace," dokončila mluvčí policie.

     Kriminalisté stále ještě pracují na místě, takže další informace budeme doplňovat až v příštích dnech.

Foto: PČR

Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.