Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Žena v ubytovně tajně porodila do záchodu

Policie nyní ukončila vyšetřování děsivého případu

21. října 2021 10:59 , aktualizace 10:59

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Policie nyní ukončila vyšetřování děsivého případu, který málem skončil smrtí právě narozeného miminka. O tomto případu jsme již samozřejmě informovali. 

     Vše se odehrálo v noci z pátku na sobotu 13. února v ubytovně CD Hotel na Karlovarské třídě v Plzni. Podle obyvatel ubytovny zde ubytovaná dvacetiletá B.M., která již jedno dítě má, před všemi zapírala své nové těhotenství a vymlouvala se na ztloustnutí po svátcích. V noci z pátku na sobotu pak B.M. tajně porodila přímo do toalety a o porodu nikoho neinformovala. O několik hodin později, tedy v sobotu velmi brzy ráno B.M. požádala o zavolání záchranky s tím, že má zimnici, bolí jí břicho a není jí dobře.

Nevěděli jsme, že jedeme k porodu

     Záchranáři vůbec netušili, že vyjíždějí k porodu, respektive k miminku ve velice špatném stavu. Záchranáři na místě samozřejmě poznali, že žena v uplynulých hodinách porodila a na základě toho byl v pokoji nalezen umírající novorozenec. "O domácím porodu jsme skutečně neměli žádnou informaci a zjistili to až po příjezdu na místo. Miminko bohužel již nejevilo známky života, takže jsme okamžitě zahájili resuscitaci. Děťátko se nám podařilo oživit a ve velmi vážném stavu jsme ho transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň do péče neonatologů,“ uvedla nám tehdy mluvčí záchranářů s tím, že o nálezu miminka byla samozřejmě okamžitě informována i police. Do nemocnice byla transportována i B.M., která byla ale ještě ten den propuštěna domů.

Vyšetřování

     Vyšetřování případu okamžitě převzali krajští kriminalisté, kteří řeší ty nejzávažnější zločiny jako například vraždy, a ve věci zahájili úkony trestního řízení. Policisté se případem intenzivně zabývali a vyžádali si i znalecké posudky, jejichž vypracování samozřejmě nějakou dobu trvá. Proto bylo vyšetřování případu ukončeno až nyní. 
     "Vrchní komisař odboru obecné kriminality služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje v těchto dnech odložil případ, na kterém policisté pracovali od poloviny února letošního roku. Kriminalisté provedli celou řadu výslechů a zároveň nechali vypracovat znalecké posudky z oboru zdravotnictví, porodnictví, psychologie, psychiatrie a soudního lékařství a provedli zkoumání zajištěných stop z místa činu. Po celou dobu prověřování trestního oznámení policisté spolupracovali s pracovníky odboru sociálně právní ochrany dětí," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že k výkonu práv novorozence byl ustanoven opatrovník. 

Případ odložen

     "Po vyhodnocení všech výslechů, posudků a dalších informací kriminalisté došli k závěru, že se v tomto případě nejednalo o podezření ze spáchání trestného činu a není na místě věc vyřídit jinak. Z tohoto důvodu případ odložili," dokončila dnes mluvčí policistů.


 



 






Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.