Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Výbuch zdevastoval místnost a vážně zranil muže

Účty za "zábavnou" pyrotechniku, záchranáři ošetřovali popálené i potrhané

1. ledna 2022 11:04 , aktualizace 11:20

Alkohol Hasiči Záchranáři

     V noci na dnešek před jedenáctou hodinou vyjížděli hasiči do Příchovic, což je obec v okrese Plzeň-jih nedaleko Přeštic, odkud byl hlášen výbuch, následný požár a bohužel i zranění dvou lidí. Naštěstí se ukázalo, že na uhašení ohně stačil jen ruční hasicí přístroj.

     "Na místě jsme zjistili, že neodborná manipulace s pyrotechnikou způsobila výbuch v pokoji rodinného domu," popsal nám zásah hasičů jejich mluvčí s tím, že škoda na zařízení bytu byla odhadnuta na zhruba sto tisíc korun.

     Na místo samozřejmě vyjeli i policisté včetně pyrotechnika. "My můžeme potvrdit, že v místnosti rodinného domu skutečně došlo k výbuchu zábavní pyrotechniky v důsledku neodborné manipulace. Na místě se nacházeli dva muži ve věku 34 a 35 let a oba byli pod vlivem alkoholu, kdy nadýchali téměř dvě promile," uvedla nám mluvčí policie s tím, že oba muže si převzali do péče záchranáři.
     Mluvčí záchranářů k tomuto pak doplnila, že muž narozený v roce 1987 utrpěl při výbuchu mnohočetné zranění ruky a musel být transportován do Fakultní nemocnice Plzeň. Druhý muž dopadl podstatně lépe a byl ošetřen na místě.

     Nešlo ale o jediné vážné zranění pyrotechnikou, k dalšímu došlo například na Tachovsku, kde byl při výbuchu popálen muž v oblasti obličeje a musel být transportován na popáleninové centrum v Praze na Vinohradech.
     Další zranění lidí pyrotechnikou již naštěstí nebyla tak vážná jako výše uvedené případy.

Foto HZS a PČR

 


Klimahome

Specialista na klimatizace a tepelná čerpadla. O klienty se postaráme od A do Z: poradíme s výběrem, zaměříme, připravíme kalkulaci projektu na míru, profesionálně nainstalujeme a postaráme se o záruční i pozáruční servis. Dokážeme pomoci i se zajištěním financování a vyřízením dotace.