Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Tři noční požáry

První požár vznikl od pračky, druhý od komína a třetí zřejmě od zábavné pyrotechniky

1. ledna 2023 13:15 , aktualizace 13:15

Hasiči

     O průběhu Silvestru v Plzni jsme již informovali a je třeba říct, že i v jiných částech Plzeňského kraje, měly záchranné složky až neobvykle klidnou noc.
     Hasiči po půlnoci zasahovali jen u tří větších požárů, z nichž dva ani nesouvisely s novoročními oslavami. 

     Devět minut po půlnoci vyjížděly dvě jednotky hasičů k požáru tůjí v zahradě domu v Osvračíně na Domažlicku, způsobeného zřejmě zábavní pyrotechnikou. Událost se obešla bez zranění osob.

     Po půl jedné zasahovali hasiči ze tří jednotek ve Volšovech u Sušice, kde došlo v rodinném domě k požáru pračky a následkem toho k nadýchání jedné osoby zplodinami hoření. 
     "Příčinou byla technická závada a škoda byla vyčíslena na 400 tisíc korun," uvedl tiskový mluvčí hasičů. 

     K dalšímu požáru došlo před druhou hodinou ráno ve Čmelínech na jižním Plzeňsku, kde se oheň začal šířit podkrovím rodinného domu. Na místo vyjelo pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.
     "Před naším příjezdem se požár rozšířil z komínového tělesa i do podkrovní místnosti. Hasiči v dýchací technice nejprve zlikvidovali požár v obytné části za pomoci vysokotlaku a následně kominickým nářadím z nastavovacího žebříku srazili žhavé saze. Bohužel nevhodná konstrukce komínu neumožnila vyčištění celé spalinové cesty a stále docházelo k hoření vlivem velmi vysokých teplot. Pro udušení byl použit písek a práškové hasicí přístroje. Poté musel být vytvořen další prostup do komína, aby byl kompletně vyčištěn od žhnoucích částic.
     Po provedené kontrole celého objektu termokamerou byl předán na dohled majitelce. Vyšetřovatel stanovil škodu na 250 tisíc korun a okolo páté hodiny ranní byl zásah ukončen,"
popsali hasiči s tím, že událost se obešla bez zranění osob.  


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.