Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Z havárie se vyklubala krádež

Policie hledá svědky neobvyklé krádeže autodílů

26. září 2020 12:50 , aktualizace 12:50

Krádež Pátrání

     Neobvyklý případ za sebou mají dopravní policisté, kteří vyjížděli v pondělí 21. září k nahlášené havárii vozu VW Golf mezi Losinou a Chválenicemi, které si všiml projíždějící řidič.
     Policisté po příjezdu na místo opravdu nalezli na trávníku nedaleko silnice auto převrácené na bok, v okolí se ale nikdo nenacházel a ani stopy nenasvědčovaly tomu, že by se vůz převrátil v důsledku havárie.
    Následným šetřením bylo zjištěno, že s vozem na místo někdo dojel a poté ho na bok převrátil pomocí druhého vozu a lana ukotveného přes střechu za bezpečnostní pásy. Při prohlídce vozu se pak ukázalo, že celá tato operace měla za cíl získat přístup ke katalyzátoru a dalším součástkám, které z vozu zmizely.

     Nakonec se ukázalo, že vůz byl v době mezi šestou hodinou odpoledne 18. září a osmou hodinou ráno 21. září odstaven na odpočívadle mezi Losinou a Chválenicemi, v místě zálivu před odbočkou na Nezvěstice. Během této doby se vozu zmocnil dosud neznámý pachatel, který vůz odcizil a o přibližně 400 metrů dále popsaným způsobem vykradl.

     Policisté žádají případné svědky, kteří zahlédli ve výše uvedené době a na uvedeném místě u předmětného VW Golf pohyb osob či vozidel nebo se i u samotného vozidla zastavili, aby se přihlásili na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na linku 158 a pomohli s objasněním případu.
     Policisté také žádají řidiče, kteří v dané době projížděli okolo dotčeného místa a měli ve svém vozidle zapnutou autokameru, o poskytnutí daného záznamu pro účely trestního řízení. Za případné poznatky a poskytnuté záznamy z nahrávacího zařízení předem děkují.


 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.