Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Vyrostl pro kriminál - doslova!

Ihned po výstupu z vězení Petr F. znovu zahájil dlouhou řadu trestných činů

24. září 2020 17:16 , aktualizace 19:45

Alkohol Krádež Napadení Nehody Zadržení pachatele

Partner článku – Alfa Tactical

     Moc dlouho na svobodě nevydržel Petr F. ze Sušicka, který měl s kriminalitou problémy již po ukončení základní školy. Jako mladistvý byl třikrát soudně trestán. V devatenácti ho poslal soud na rok a půl za mříže, mimo jiné za zmlácení a okradení jeho přítelkyně a řadu krádeží. Následně byl opakovaně trestán za napadení a zmlácení několika osob. Z vězení vyšel teprve vloni.

     V úterý 22. září kolem osmé hodiny večer obdrželi policisté oznámení, že v Sušici na Nábřeží Karla Houry muž kope do vozidla Škoda Octavia, kterému již rozkopal zrcátko, a že na místě rozkopává i popelnice a přenosné dopravní značky.
     Policisté na místo dorazili v krátké době a třiadvacetiletého místního muže Petra F. nedaleko zadrželi, v krvi měl 1,73 promile.

     Policistům se také podařilo zjistit, že tentýž muž ve čtvrtek 3. září u čerpací stanice v Sušici po osmé hodině večer fyzicky napadl místního muže, kterého úderem pěsti srazil na zem, kde ho dále bil a kopal do něj. Při napadení poškozený utrpěl zranění, se kterým musel být ošetřen v nemocnici.

     Jen o tři dny později stejný muž krátce po půlnoci vyjel osobním automobilem BMW z ulice U Koupaliště v Sušici směrem na Dlouhou Ves, kde načerpal naftu a ujel bez zaplacení.
     Následně za obcí Dlouhá Ves projížděl pravotočivou zatáčku, dostal se s vozidlem do smyku a přední částí vjel mimo komunikaci, kde s vozidlem narazil do skály a vůz se převrátil na střechu. Po dopravní nehodě se řidič podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,85 promile alkoholu. Recidivista majiteli vozidlo ukradl a nehodou mu způsobil škodu ve výši 85 tisíc korun a za odčerpanou naftu pak na čerpačce dluží 736 Kč. Drobným doplněním pak je, že muž nevlastní řidičské oprávnění.

     Následující den muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání přečinů neoprávněné užívání cizí věci, krádež, ohrožení pod vlivem návykové látky a pokračujícího přečinu výtržnictví, ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví.

    Muž byl v posledních letech za stejné činy soudem odsouzen. Ve čtvrtek soud rozhodl o vzetí muže do vazby.

Foto ilustrační

Alfa Tactical

Specializovaný obchod a e-shop se zbraněmi, vojenským a outdoor vybavením. Máme široký výběr zbraní, střeliva, army, outdoor vybavení za skvělé ceny. Nabízíme slevy pro registrované zákazníky, ozbrojené složky, IZS, AZ a členy vybraných spolků. Nakoupíte u nás online nebo v prodejně na Doubravce.