Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách

Mladému muži se po pádu zastavilo srdce

Hlídka policie muže resuscitovala a poté předala záchranářům

3. června 2023 11:17 , aktualizace čtvrtek 8. června 08:29


     V noci na dnešek kolem půl desáté zahlédla hlídka rokycanských policistů v Zeyerově ulici kolaps a následný pád mladého muže. Policisté zjistili, že muž jednak krvácí z hlavy, ale také, že přestal dýchat.
     Jeden z policistů okamžitě zahájil resuscitaci, jeho kolega na místo souběžně s tím přivolal záchranáře a připravil k použití defibrilační přístroj, který byl ve výbavě služebního vozu. 

     Po několika minutách nepřetržité resuscitace se policistům u mladého muže podařilo obnovit jeho životní funkce bez použití defibrilátoru. Záchranářům ho tak mohli předat sice dál ve vážném stavu, ale již spontánně dýchajícího. "My jsme převzali muže, který byl po pádu na hlavu stále v bezvědomí, ale již s obnoveným oběhem. Ve vážném stavu jsme ho poté transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín," uvedli nám záchranáři.

     Mluvčí policie nám dnes informace o záchraně života muže potvrdila a doplnila, že se jednalo o cizího státního příslušníka narozeného v roce 1998.

Foto: Ilustrační

Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.