Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Střet auta s autobusem, na místě přistával vrtulník

Žena, která nehodu zavinila, zůstala zaklíněna a následně se ukázalo, že měla zákaz řízení

2. července 2023 12:21 , aktualizace 13:17


     V noci na dnešek před desátou hodinou došlo Jáchymovské ulici v Karlových Varech k velmi vážné dopravní nehodě, konkrétně střetu osobního auta a autobusu městské hromadné dopravy.

     Z místa bylo hlášeno zřejmě vážné zranění dvou osob a zaklínění jedné z nich, takže k nehodě vyjely dvě sanitky, vozidlo s lékařem, samozřejmě také hasiči, a protože vrtulník letecké záchranné služby byl na jiné události, na místě přistával policejní vrtulník.

     Oba zranění, muž a žena, byli z osobního vozu Volkswagen, který autobusu podle informací z místa nedal přednost.
     Záchranáři po vyproštění převzali řidičku narozenou v roce 1982, kterou se středně těžkými zraněními letecky transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín. Její spolujezdec, muž narozený v roce 1989, byl transportován na Emergency nemocnice v Karlových Varech. Cestující z autobusu naštěstí vyvázli bez zranění.

     Silnice byla po dobu zásahu záchranných složek zcela uzavřena. Vyšetřování nehody potvrdilo, že řidička osobního vozu Volkswagen narozená v roce 1982 nedala autobusu přednost. Test na přítomnost alkoholu a drog na místě vykonat vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu nešlo a byl proto nařízen odběr krve v nemocnici.
     Podle našich informací má tato řidička také vysloven platný zákaz řízení.

Foto: HZS

 






Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.