Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Tagera přistihli přímo při činu a to doslova s fixem v ruce

Mladík netušil, že čmárání na budovy je vždy trestným činem, tedy bez ohledu na to, jak velkou škodu způsobil

21. září 2022 18:15 , aktualizace 18:30

Městská policie Vandalství Zadržení pachatele

     Včera před sedmou hodinou večer si strážníci městské policie při procházení Kotkovo ulicí všimli mladého muže čmárajícího po jedné z budov. Samozřejmě ho okamžitě zajistili a pro podezření ze spáchání trestného činu ho předali policistům.
     "Strážníci spatřili devatenáctiletého mladíka, který černým fixem psal na bednění oken. Mladý muž se k činu přiznal a uvedl, že si chtěl vyzkoušet něco popsat," řekla nám k případu tisková mluvčí strážníků.

     "Muži narozenému v roce 2002 bylo ještě včera ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu Poškození cizí věci," doplnila tisková mluvčí policie. 

     V Klatovech se mezitím policisté zabývají podobným případem, kdy zatím neznámý sprejer počmáral nedávno zrenovovanou odpočinkovou zónu v Divadelní ulici.
     "V uplynulých týdnech neznámý pachatel zřejmě použil lihové fixy černé, červené a modré barvy, kterými popsal různými nápisy dva kamenné stoly, boční plechovou stranu pódia a jeho dřevěnou vrchní část," uvedla tisková mluvčí policie s tím, že způsobená škoda přesáhla 26 tisíc korun a policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

Policie varuje

     Je nutné si uvědomit, že sprejerství či tagování je vždy trestný čin, protože § 228 uvádí: „….kdo poškodí cizí věc tím, že ji postříká, pomaluje či popíše barvou nebo jinou látkou, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci." 

     Sprejeři jsou většinou mladí lidé, kteří si bohužel neuvědomují, že vstup do dospělého života s čerstvým záznamem v trestním rejstříku je velkou komplikací a potáhne se to s nimi dlouhá léta. 


T2 Reality

Jsme plzeňská realitní kancelář zabývající se prodejem, pronájmem a správou nemovitostí. Našim klientům můžeme nabídnout širokou škálu služeb, mimo jiné třeba designerské služby nebo home staging.