Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Čelní střet autobusu s autem, na místě je několik zraněných

"Byla to hrozná rána, hodně lidí popadalo, zvlášť ženské vpředu byly potlučené a pořezané od skla," popsal nám nehodu cestující z autobusu

21. června 2023 16:15 , aktualizace 18:35

Doprava Hasiči Nehody Záchranáři


     Dnes odpoledne před půl čtvrtou došlo v Regensburské ulici v Plzni ke střetu autobusu s osobním vozidlem. Z místa bylo hlášeno, že šlo o čelní střet, a že v autobusu i ve vozidle jsou zranění lidé, takže na Borská pole zamířily všechny záchranné složky.

      Po příjezdu na místo nehody se ukázalo, že jde o střet vozu Škody Rapid s autobusem linky 25. Hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a třem zraněným poskytli předlékařskou první pomoc.

     "Záchranáři z místa nehody transportují na Urgentní příjem Fakultní nemocnice Plzeň dvě ženy narozené v letech 1978 a 1952, a muže narozeného v roce 1961, všechny se středně těžkými poraněními, další muž byl ošetřen a ponechán na místě," uvedli nám záchranáři s tím, že zranění tohoto muže nevyžadovalo transport do nemocnice.

          "Akorát jsme vyjížděli ze zastávky. Byla to hrozná rána, hodně lidí popadalo, zvlášť ženské vpředu byly potlučené a pořezané od skla," popsal nám nehodu cestující z autobusu.

      Nehodu na místě šetří policisté, čekáme na jejich zprávu a po obdržení ji samozřejmě doplníme. V současné době je možné pouze uvést, že oba řidiči měli dechovou zkoušku na alkohol negativní a za mužovým přejetím do protisměru zřejmě stojí náhlá zdravotní indispozice.

Aktualizace:

      "Řidič osobního vozu Škoda Rapid narozený v roce 1961 pravděpodobně ze zdravotních potíží přejel do protisměru, kde se čelně střetl s autobusem, který vyjížděl ze zastávky Nad Zátiším. Požití alkoholu před jízdou bylo u obou řidičů dechovou zkouškou vyloučeno. Na vozidle byla předběžně odhadnuta škoda na 150 tisíc, na autobuse 200 tisíc. Nehodu nadále šetří plzeňští dopravní policisté," doplnila informace mluvčí policie.



     Za posledních 24 hodin tak jde již o druhou vážnou dopravní nehodu, během které se střetlo osobní vozidlo s vozem městské hromadné dopravy. O té první jsme informovali ve článku:

Trolejbus smetl auto nepozorného řidiče

     V noci na dnešek před jedenáctou hodinou došlo v Šumavské ulici v Plzni ke střetu trolejbusu s osobním autem.
     Z místa bylo hlášeno zranění řidiče auta i cestující z trolejbusu, takže k nehodě vyrážely všechny záchranné složky.

 

     Řidič vozu Škoda Octavia při vyjetí z Wenzigovy ulice nedal přednost trolejbusu jedoucímu směrem k Hlavnímu vlakovému nádraží. Řidič trolejbusu již neměl sebemenší šanci střetu zabránit, došlo ke střetu, po kterém byl osobní vůz odhozen na zábradlí, zeď a billboard.

     Řidič osobního vozu narozený v roce 1983 utrpěl při nehodě krvácivé zranění hlavy, takže si ho do péče převzali záchranáři a transportovali do nemocnice. Společně s řidičem škodovky byla do Fakultní nemocnice Plzeň transportována i žena narozená v roce 1977, která kvůli střetu v trolejbuse upadla.

     Dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u obou řidičů provedena s negativními výsledky.


 


Plzeňské želvy

Plzeňské želvy je tradiční plzeňské služba na odvoz vozu klienta. Fungují nepřetržitě již od roku 2008 a od té doby odvezly přes 200 tisíc vozů a přispívají tak k větší bezpečnosti na silnicích v Plzni a okolí. Odvoz vozu si můžete volat 7 dní v týdnů na čísle 607 202 202.