Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

V kradeném autě vozil kamarády

Policisté zadrželi muže se zákazem řízení při jízdě odcizeným vozem

30. listopadu 2022 09:58 , aktualizace 09:58

Krádež Zadržení pachatele

     V neděli 27. listopadu krátce před půl jedenáctou večer v Jateční ulici v Plzni hlídka policistů zastavila a kontrolovala vůz Volkswagen Passat s jeho pětičlennou posádkou. Při kontrole policisté zjistili, že nejen, že má řidič zákaz řízení, ale vozidlo je navíc hlášeno jako kradené.
     "Šestadvacetiletý řidič na místě nepředložil žádné doklady předepsané k řízení a provozu vozidla a policisté zjistili, že má vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel. 
     Dále bylo zjištěno, že vozidlo bylo o den dříve v ranních hodinách odcizeno z Koterovské ulice v Plzni,"
popsala tisková mluvčí policie.

     Policisté řidiče omezili na osobní svobodě, přičemž se muž podrobil dechové zkoušce na alkohol, která vyšla s negativním výsledkem, a odmítl se podrobit testu na drogy.
     Mladý řidič se posléze policistům k jízdě s cizím vozem doznal. "Řidič uvedl, že využil situace, kdy klíčky od vozu nalezl cizí muž, který ho oslovil, zda je neztratil. Podezřelý se měl ke klíčkům přihlásit, vozidlo vyhledat a užívat k projížďkám," uvedla mluvčí policie.
     Muž je podezřelý ze spáchání přečinu Neoprávněné užívání cizí věci a v případě prokázáni viny mu v pravomocném rozhodnutí hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Policisté se případem dále zabývají.

Foto čtenář

KS Therm

Nabízíme instalatérské, topenářské a plynařské práce včetně revizí. Dodáváme a montujeme tepelná čerpadla, solární systémy, rekuperace, kogenerační jednotky, kotle, podlahové i stěnové topení či kompletní systémy vytápění. Provádíme zateplování budov, výměny oken a stoupaček i kompletní koupelny.