Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Urputný senior se rozhodl, že kolejištěm prostě projede

Dopravní nehoda zablokovala tramvajovou dopravu na Lochotíně

15. února 2023 08:12 , aktualizace 09:02

Auto v kolejišti Doprava Nehody

     Tramvajovou dopravu na Lochotíně dnes před sedmou hodinou ráno opět zastavil nepozorný řidič, který při odbočování ze Studenstké ulice do Gerské dokázal zaměnit dvouproudou silnici za kolejiště.

     Podle informací přímo z místa jel starší řidič od čerpací stanice ONO a na Severce odbočoval vlevo, přičemž vjel do tramvajového pásu. Podle svého vyjádření si sice po chvíli jízdy kolem tramvajové zastávky uvědomil svou chybu, rozhodl se ale, že bude pokračovat v jízdě domnění, že někde dál z kolejiště vyjede.

     K jeho překvapení ho však asi po sto metrech čekal místo cesty ven konec panelové výplně kolejiště a tedy asi dvaceticentimetrový schod do štěrkové části kolejiště. Ani to však řidiče nepřimělo zastavit a v jízdě pokračoval v podstatě protisměrem dalších třicet metrů, kde ho konečně zastavila ocelová propojka kolejnic, o kterou si prorazil obě přední kola a při nárazu mu vystřelily airbagy.

     Na místo vyjeli hasiči a policisté, vytáhnout vůz se nakonec podařilo jednou z tramvají. Protože byl ale vůz v protisměrné části kolejiště, musel být na ocelovém laně dovlečen dalších asi dvě stě metrů až na křižovatku s Kralovickou ulicí, kde byl konečně vytažen z kolejiště a provoz tramvají tak mohl být kolem čtvrt na osm obnoven.

     Policisté na místě nyní šetří okolnosti nehody, zatím je možné pouze uvést, že řidič měl dechovou zkoušku na alkohol negativní. Ke zranění osob při události nedošlo.

Foto KP a HZS

 

 

Optika Ofitop

Oční optika pro děti a dospělé - nadstandardní péče o Váš zrak.