Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

V Plzni se zřítil dům - aktualizujeme

Všechny záchranné složky právě zasahují na Roudné v Úzké ulici

3. srpna 2020 13:22 , aktualizace 21:09

Hasiči

Aktualizujeme: 
    Na místo dorazily kynoložky Lucie z SDH Zvole a Iveta z SDH Potůčky se psy speciálně vycvičenými na vyhledávání osob pod sutinami, obě ženy jsou držitelky atestu Ministerstva vnitra - GŘHZS ČR. 

Původní článek

     Ke zřícení domu došlo dnes před jedenáctou hodinou dopoledne v Úzké ulici v Plzni.

     Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky, policisté uzavřeli okolí a hasiči zahájili pomocí termokamer a výškové plošiny průzkum, zda se v troskách budovy někdo nenachází. Na místě jsou i záchranáři, připravení pro případ, že by byl pod sutinami někdo nalezen.
     Podle informací z místa by se mělo jednat o opuštěnou budovu, využívanou k přespávání místní komunitou bezdomovců. Za zřícením by dle všeho mohla stát kombinace špatného stavu budovy a prudkých dešťů v posledních dnech, na místě ale stále probíhá šetření.
     K budově nyní míří psovod se psem speciálně vycvičeným na vyhledávání zavalených osob, v současné chvíli zatím zranění osob hlášeno není.
     Vzhledem k poškození domu byly nasazeny drony, které mapují stav a poškození domu. Na místo byli povoláni statik a pracovník Národního památkového ústavu, kteří budou rozhodovat o dalším postupu.

Budeme aktualizovat


 

Prestol Holding

revitalizace panelových domů • rodinné a bytové domy • monolitické železobetonové konstrukce • developerská činnost