Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Přepadení ženy na Slovanech - pachatelé jsou ve vazbě

Cizinci se při přepadení a okradení ženy vydávali za policisty

5. srpna 2022 11:27 , aktualizace 11:30

Cizinci Krádež Vazba Zadržení pachatele

Partner článku – Advokátní kancelář CINK a partneři

     Před plzeňský okresní soud byli včera kvůli rozhodnutí o vazbě předvedeni dva cizinci, podle našich informací Gruzínci, kteří v úterý odpoledne v Plzni na Slovanech přepadli a okradli ženu o sto tisíc korun. O neobvyklém provedení krádeže i velice rychlém zadržení ujíždějících pachatelů jsme informovali již ve středu.


      "Plzeňští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 42 a 43 let, kteří čelí obvinění ze spáchání trestných činů Krádež a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policejní komisař dále podal podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby, což soudce akceptoval," doplnila dnes k případu tisková mluvčí policie. 

Cizinci se při krádeži vydávali za policisty

     K opravdu neobvyklé krádeži došlo v úterý před druhou hodinou odpoledne v Plzni na Slovanech, kde žena cestou z banky zastavila a poodešla kousek od svého vozu. Netušila ale, že jí sledují dva muži, kteří jen čekají na příležitost. 
     "Poškozená žena si měla nejprve vybrat finanční hotovost ve výši sto tisíc korun, následně nasedla do svého vozidla a jela směrem na Slovany. Vše prozatím nasvědčuje tomu, že si výběru finanční hotovosti všimli dva podezřelí muži, kteří ženu začali sledovat," popsala tisková mluvčí policie.

      Když žena zastavila, vyrazil z vozu pronásledovatelů spolujezdec, přiskočil k jejímu autu a rozbil okénko, přičemž podle svědka měl na lidi kolem křičet, že je policista. Poté muž z vozidla odcizil kabelku s finanční hotovostí, mobilním telefonem i dalšími osobními věcmi řidičky, nastoupil zpět ke svému společníkovi do auta a z místa události odjeli.

      Okradená žena se okamžitě obrátila na policisty a rozeběhla se pátrací akce, do které se zapojilo více jak deset policejních hlídek z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje včetně policistů z dálničního oddělení Svojkovice.
      "Policistům se ve velmi krátké chvíli podařilo zjistit registrační značku vozidla a lokalizovat jeho pohyb na Rokycansku. Následně bylo vozidlo i s podezřelými osobami vypátráno na účelové komunikaci nedaleko sjezdu z dálnice D5 u obce Mýto," uvedla mluvčí policie.

      Pouhých pětatřicet minut po oznámení krádeže tak byli zadrženi oba pachatelé, podle našich informací se jedná o muže z Gruzie, zadrženi. 
      "Oba podezřelí muži cizí státní příslušnosti byli na místě zadrženi, policisté je převezli na obvodní oddělení k provedení procesních úkonů a poté je umístili do policejní cely. Zajištěná finanční hotovost a další osobní věci budou poškozené ženě v nejbližší době předány zpět," doplnila mluvčí policie s tím, že se policisté případem dále intenzivně zabývají.



Advokátní kancelář CINK a partneři

Advokáti sídlící v centru Plzně specializující se mj. na rodinné právo, trestní právo, občanské právo a řadu dalších oblastí. Rádi Vám poradíme s řešením Vašeho problému, připravíme či zkontrolujeme dokumenty, zastoupíme Vás v soudních sporech či řízeních před správními orgány.