Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

"Bylo to rychlé, napřed se setmělo, pak udeřil obrovský poryv větru, barák zapraštěl a zmizela nám střecha!"

Večerní bouře za sebou nechala obrovské škody, více než popis toho, co se dělo, vypoví fotogalerie:

20. května 2022 22:54 , aktualizace sobota 21. května 13:27

     Přes západní Čechy se včera večer směrem od Německa přehnaly velmi silné až extrémní bouřky s přívalovými srážkami, silným nárazovým větrem a na některých místech i s krupobitím. V Německu za sebou tato bouře zanechala jednoho mrtvého a desítky zraněných. Podle meteorologů tam bouři provázela nejméně tři tornáda.

     U nás naštěstí byla bouře již slabší, přesto ale za sebou nechala obrovské škody. Jen od osmé hodiny večer až do půlnoci vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči k více než dvěma stovkám případům, jako popadané stromy či odervané střechy. Na mnoha místech byl také přerušen proud či zastavená železniční doprava. 

     Ve Františkových Lázních strom spadl na osobní auto a zranil jednoho člověka. "Bylo to rychlé, napřed se setmělo, pak udeřil obrovský poryv větru, barák se celý otřásl, zapraštěl a zmizela nám střecha," popsala příchod bouře žena v Plzni, které právě hasiči zajišťovali pozemek.
     Naopak velké štěstí měli majitelé aut v Říční ulici v Plzni. Vichr zde oderval část střechy ze čtyřpatrového domu a ta začala padat na dole zaparkovaná auta, jenže další poryv větru padající střechu podebral a ta jako rogalo vozy bez jejich sebemenšího poškození přeletěla a dopadla až na zeď protějšího pozemku.

Více než další popis toho, co se v noci dělo, vypoví fotogalerie:


 


D.S.D. METAL plus

Požární ochrana a bezpečnost práce. Společnost, která Vás může ochránit před ohněm.