Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Další střet vlaku s osobou

Sraženou osobu hledali policisté a nasazen byl i psovod se psem

11. ledna 2022 13:44 , aktualizace 13:48

Železniční nehoda

     Policisté včera před sedmou hodinou večer hodinou přijali oznámení od strojvedoucího vlaku R 657, že na trase Plzeň - České Budějovice v úseku mezi zastávkami Srby a Nepomuk Dvorec zřejmě srazil nějakou osobu.
     Že ke střetu skutečně došlo, dokazovalo i to, že po zastavení vlaku strojvedoucí nalezl v blízkosti kolejiště tašku s rozházeným nákupem a kšiltovku, sraženého člověka se mu však nalézt nepodařilo.

     Na místo vyjelo několik hlídek policistů včetně psovoda, i několik jednotek hasičů, samozřejmě včetně drážních, a společně začali propátrávat okolí železniční trati. Kvůli složitému terénu, kde je železniční trať na strmých náspech porostlých hustými křovinami, bylo pátrání velmi náročné a ani po opakovaném propátrání okolí trati nebyla nalezena žádná osoba.

     Současně policisté z obvodního oddělení Nepomuk díky osobní a místní znalosti pojali podezření, že by se mohlo jednat o obyvatele nedalekého drážního domku, který si často zkracuje cestu po trati, a vydali se toto podezření prověřit. "V drážním domku policisté až po několika marných pokusech kontaktovali pětatřicetiletého muže, který byl silně pod vlivem alkoholu. Dle jeho vyjádření nestačil uskočit před vlakem a ten ho škrtl o levý bok," popsala tisková mluvčí policie.

     Z důvodu obavy, že muž mohl utrpět vnitřní zranění, byla přivolána zdravotnická záchranná služba a převezla jej k lékařskému vyšetření. "U jednadvacetiletého strojvedoucího vlaku byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem, zraněný muž dechovou zkoušku odmítl," doplnila mluvčí policie.

     Jednokolejná trať byla zastavena na několik desítek minut a pro cestující musela být zavedena náhradní autobusová doprava. Sražený muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti zákonu o drahách, za který mu hrozí pokuta až deset tisíc korun a dále uhrazení nákladů za zastavení provozu železnice.


Před třemi dny

     K poslednímu střetu vlaku s člověkem došlo v noci ze soboty na neděli krátce po půlnoci. Tentokrát se v Nýřanech na nádraží střetl nákladního vlaku s mužem. Podle prvotních informací přímo z místa by nemělo jít sebevraždu, ale muž měl před střetem bezvládně ležel těsně u kolejí. Na místo okamžitě vyjely všechny záchranné složky. 


     Těžce zraněnému muži na místě poskytli neodkladnou první pomoc hasiči, provedli jeho transport a poté ho převzali záchranáři.  Ti pak muže transportovali na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň.
     "Okolo půlnoci nákladní vlak zachytil u kolejiště v Nýřanech ležícího muže narozeného v roce 1975. Policisté u strojvůdce provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem, zatímco u zraněného muže ji nebylo možné z důvodu jeho zranění provést, a proto policisté nařídili odběr krve," uvedla nám mluvčí policie.

     Dle našich informací si strojvedoucí všiml těla ležícího vlevo vedle kolejiště. Sice začal okamžitě brzdit, ale neměl šanci vlak zastavit, ten pak muže zachytil a kus vlekl. Muž utrpěl mnohačetné zlomeniny v horní polovině těla a také přišel o několik prstů na ruce.


 


Mraknet

Společnost zaměřená na montáž, servis a poskytování internetového připojení vč. mnoha dalších služeb jako je telefon, televize, kamerové systémy, servery. Prioritou společnosti je kvalita a špičková péče o zákazníka.