Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Rychlík smetl auto otáčející se na železničním přejezdu

V noci na dnešek došlo k dalšímu střetu auta s vlakem

26. září 2022 23:26 , aktualizace úterý 27. září 08:02

     Včera večer před devátou hodinou došlo k dalšímu střetu auta s vlakem, tedy již k druhé takové železniční nehodě za jediný den. Tentokrát ke srážce došlo na železničním přejezdu ve Vinohradské ulici v Plzni Doudlevcích.

     Podle informací přímo z místa se asi padesátiletý řidič začal nepochopitelně otáčel na železničním přejezdu, i když světelná a zvuková signalizace oznamovala blížící se vlak. Následně jeho vůz smetl přijíždějící rychlík R779 Berounka, jehož lokomotiva narazila do zadní části vozu a odmrštila jej na signalizační zařízení přejezdu, které vyvrátil.


     I v tomto případě měl řidič obrovské štěstí a z hrozivě vyhlížející nehody vyvázl bez zranění. Na místo vyjeli hasiči, kteří zajistili místo události, provedli protipožární opatření a z vlaku evakuovali asi patnáct osob, které naštěstí neutrpěly zranění.

     Vyšetřování události na místě převzali kriminalisté a řidiči nyní hrozí obvinění ze spáchání trestného činu Obecné ohrožení z nedbalosti. Na zprávu policie čekáme a po obdržení ji doplníme.


Včera dopoledne také došlo k dalšímu střetu auta s vlakem:

Střet auta s vlakem

      Včera před desátou dopoledne došlo na železničním přejezdu v Revoluční ulici v Třemošné ke střetu osobního vlaku Os 7641 jedoucího směrem na Plzeň s osobním vozidlem BMW. Na místo vyjely všechny záchranné složky, včetně hasičů ze stanice Plzeň Košutka a samozřejmě Drážních hasičů z Plzně.

     Ve vlaku cestovalo asi padesát cestujících a podle mluvčího hasičů nebyl naštěstí nikdo z nich zraněn. Obrovské štěstí měl i řidič vozu BMW, který taktéž vyvázl nezraněn.

     Provoz na trati byl přerušen a je vypravena náhradní autobusová doprava mezi stanicemi Plzeň Hlavní nádraží - Třemošná u Plzně a mezi stanicemi Plzeň Hlavní nádraží - Mladotice. 

     Řidič osobního vozu na místě uvedl, že výstražné zařízení přejezdu spustilo až ve chvíli, kdy již byl na kolejích, proto přidal aby z přejezdu co nejrychleji odjel, vlak ale narazil do zadní části vozu. Řidič pak musel ještě manévrovat, protože auto mířilo přímo na sloup elektrického vedení a proto přejel trávník a skončil ve vjezdu místního řeznictví.

     Událost na místě šetří policisté. "Řidič vozidla narozený v roce 1990 se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla s negativním výsledkem a negativní výsledek dechové zkoušky měl i strojvedoucí. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Obecné ohrožení z nedbalosti," uvedla k nehodě tisková mluvčí policie s tím, že šetření případu si převzali kriminalisté.






Vochoc Trade, s.r.o.

Dodavatel a výrobce osobních ochranných pracovních pomůcek. Nejširší sortiment OOPP, velké skladové zásoby a skvělé služby. Dlouholeté zkušenosti nám dodávají profesionalitu a možnost okamžitě reagovat na Vaše požadavky. Absolutní špička ve svém oboru - to je Vochoc!