Foto

Vlak srazil a na místě usmrtil ženu neznámé totožnosti

Na železniční trati v Plzni došlo k tragické události, jde o druhý případ za pouhých osmnáct hodin

17. prosince 2023 07:18 , aktualizace 10:41

Smrt

     V noci na dnešek před jedenáctou hodinou došlo na železniční trati číslo 160 mezi stanicemi Plzeň Bílá Hora a Plzeň Bolevec ke střetu vlaku Os 7670 s člověkem pohybujícím se v kolejišti. Jde tak již o druhý případ v Plzni během pouhých osmnácti hodin.

     Na místo samozřejmě okamžitě vyjeli policisté, Drážní hasiči, hasiči z Plzně a záchranáři. Bohužel jakákoli pomoc sražené ženě již nebyla možná, při střetu utrpěla zranění neslučitelná se životem a lékař tak mohl již jen konstatovat její smrt. 

     Doprava na trati samozřejmě musela být zastavena.

     Ve vlaku cestovalo 47 osob, nikdo z nich nebyl zraněn a byla pro ně zajištěna náhradní autobusová doprava. Prostor zajistili policisté, na místo vyjel koroner, drážní inspekce a výjezd kriminální policie, která si vyšetřování události přebrala.

     Mluvčí policie nám smrt ženy potvrdila a doplnila, že její totožnost zatím nebyla zjištěna. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo opět o sebevraždu.


 Včera jsme informovali o tomto případu:

Muž si lehl na koleje přímo před přijíždějící vlak

     V sobotu v sedm ráno došlo na železniční trati č. 170 mezi stanicemi Plzeň-Valcha a Dobřany ke střetu osoby s vlakem R 778 jedoucím směrem z Plzně. 

    Na místo samozřejmě okamžitě vyjely všechny záchranné složky.

     Bohužel ale sražený muž utrpěl devastující zranění a lékař záchranné služby tak mohl již jen konstatovat jeho smrt.
     Podle informací z místa si měl muž před přijíždějícím vlakem lehnout na koleje.

     Hasiči pomohli z vlaku vyvést třicet cestujících, kteří neutrpěli žádná zranění a pro které přijel autobus náhradní dopravy.

     Policisté uzavřeli prostor, kde k tragické události došlo. Na místo byl povolán koroner k ohledání těla, výjezd kriminální policie a drážní inspekce. Trať je v současné době uzavřena.

     "Jednalo se muže narozeného v roce 1957," doplnila informace mluvčí policie.